22.11.10

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ (ΤΑΔ)

Στις 17 Νοεμβρίου , μέρα μνήμης και αγώνα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία ,η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με το έγγραφό της ουσιαστικά καταργεί τα αθλητικά τμήματα Γυμνασίων & Λυκείων.
Το έγγραφο του Υπ. Παιδείας (τμήμα Φυσικής Αγωγής) το οποίο στάλθηκε στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης και τις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης καταργεί τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών προς τα αθλητικά Γυμνάσια & Λύκεια και καλεί ουσιαστικά τους γονείς (για μια ακόμα φορά) να πληρώσουν για τις μετακινήσεις αυτές δίνοντάς τους περιθώριο να το "σκεφθούν" μέχρι τη Παρασκευή 19/11/2010 αλλιώς καταργεί τα αθλητικά τμήματα για τα οποία θα απαιτείται δημόσια δαπάνη
Έτσι,αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές (για ευνόητους λόγους όλα τα παραπάνω αποσιωπήθηκαν προηγούμενα) οι γονείς των αθλητών-μαθητών καλούνται να δηλώσουν αν «επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση της φοίτησης των παιδιών τους σε συγκεκριμένο άθλημα
Είναι φανερό πως μετακυλούν την ευθύνη της δαπάνης για τη μεταφορά των μαθητών στις τσέπες των γονιών τους!
Στο βωμό, λοιπόν, του δημοσιονομικού ελλείμματος, των περικοπών στην παιδεία, οι μαθητές των ΤΑΔ αντιμετωπίζονται ανάλγητα. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αδιαφορεί για τους αθλητές που αδυνατούν να καλύψουν τη δαπάνη της μεταφοράς τους και έτσι, στα μέσα της χρονιάς καθίσταται –με ευθύνη της κυβέρνησης- αδύνατη η λειτουργία των ΤΑΔ, αφού ούτε προσλήψεις γυμναστών –προπονητών έχουν γίνει!
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά, λοιπόν, πως για τους γονείς, που ως εργαζόμενοι ήδη πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα κυβέρνησης-μνημονίου, «νέο σχολείο» σημαίνει ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά βάρη, με υπονομευόμενη την παιδαγωγική και εκπαιδευτική λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
Με το νέο προϋπολογισμό, που προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση( 1 δις λιγότερο από πέρσι)το δημόσιο σχολείο οδηγείται σε διάλυση!
Το αίτημα για άμεση αύξηση των δαπανών για την Παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ - 15% του προϋπολογισμού, αποτελεί πλέον αδήριτη ανάγκη για την ουσιαστική λειτουργία των σχολείων
Ζητάμε εδώ και τώρα
Να αποσυρθεί αυτό το απαράδεκτο έγγραφο.
Να χρηματοδοτηθεί η μετακίνηση των μαθητών άμεσα από το Υπουργείο
Να καλυφθούν με προσλήψεις τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό( γυμναστές- προπονητές)
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ να υιοθετήσει και να προωθήσει με κάθε αγωνιστικό μέσο τα παραπάνω αιτήματα
Οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων με ΤΑΔ να συζητήσουν και να πάρουν θέση
  • Να εκφράσουν την ενεργή συμπαράστασή τους στους μαθητές και στις οικογένειές τους που πλήττονται άμεσα από τη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς τους.
  • Να κοινοποιήσουν το πρόβλημα υπολειτουργίας ή κατάργησης των ΤΑΔ
  • Να καλέσουν σε σύσκεψη τους συλλόγους γονέων των σχολείων τους για κοινή δράση.
  • Να οργανωθεί κοινός αγώνας απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( π.χ σύλλογο αδιόριστων εκπαιδευτικών, γυμναστών κλπ) για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που φέρνει η μειωμένη χρηματοδότηση.
  • Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τμήμα να κλείσει. Μαζί μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο της παθητικής υποταγής που καθημερινά μας δημιουργεί όλο και μεγαλύτερη ασφυξία!
  • Υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του αγώνα; Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στους μαθητές μας, στα όνειρα μας!
       Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας , που διαρκώς υπονομεύεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: