19.1.09

ANOIXTH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ
της Ριζοσπαστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών σε

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συνάδελφοι/ισσες
Είναι μάλλον κοινή διαπίστωση ότι η συμμετοχή των εργαζομένων συνολικά σε όλη τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη δεν αντιστοιχούσε σε καμία περίπτωση στις ανάγκες της συγκυρίας. Πιθανώς η εμπλοκή των εκπαιδευτικών να ήταν κάπως μεγαλύτερη, χωρίς όμως αυτή η συμμετοχή μας να μπορεί θεωρηθεί ικανοποιητική και πάντως σε καμία περίπτωση καθοριστική. Η ίδια εικόνα παρατηρείται και στην περίπτωση της σφαγής στη Γάζα που συνεχίζεται αμείωτη και ίσως ακόμη χειρότερη στην περίπτωση της βάρβαρης επίθεσης των αφεντικών στην εργάτρια- συνδικαλίστρια- μετανάστρια Κ. Κούνεβα. Ειδικά δε στη Θεσσαλονίκη αυτές οι αδυναμίες αποτυπώθηκαν με τρόπο σχεδόν απογοητευτικό.
Είναι ζήτημα του ίδιου του κινήματος των εκπαιδευτικών να αναζητήσει τις αιτίες αυτής της κινηματικής καθίζησης, ταυτόχρονα όμως είναι αναγκαία η προσπάθεια μιας άμεσης ανασυγκρότησης και ενός συντονισμού- τουλάχιστο όσων οργανωμένων ή ανένταχτων συνδέλφων/ισσών ασφυκτιούν από την αδράνεια των «επίσημων συνδικαλιστικών φορέων».
Σε κάθε περίπτωση προφανώς και θεωρούμε «φυσικό» χώρο παρέμβασης και δράσης μας τους συλλόγους, τα συνδικάτα και τις γενικές συνελεύσεις τους. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να εγκλωβίσουμε τη συμμετοχή μας στο κίνημα στη διελκυστίνδα ανάμεσα στη συντεχνιακή λογική ενός τμήματος των εκπαιδευτικών και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της ηγεσίας των συνδικάτων μας. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε απλοί παρατηρητές και σχολιαστές της κοινωνικής κρίσης που διανύουμε. Μιας κρίσης, που όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα οξύνεται διαρκώς και περισσότερο. Ούτε θεωρούμε ικανοποιητική λύση την εξατομικευμένη συμμετοχή μας (ως «ευαίσθητων πολιτών») στις όποιες κινητοποιήσεις και δράσεις του κοινωνικού κινήματος. Απεναντίας θεωρούμε ότι αυτό που μας αντιστοιχεί είναι η συλλογική, αυτοοργανωμένη προσπάθεια να συνδιαμορφώσουμε τους όρους απάντησης της κοινωνίας στην επίθεση που δέχεται από το Κράτος και το Κεφάλαιο.

Για όλους αυτούς- και για άλλους τόσους λόγους καλούμε τους/ τις εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων σε

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

το Σάββατο 24 Γενάρη, στις 11.00πμ, στην ΕΔΟΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: