6.12.07

ΑΣΦΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΟ: “ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ Τ’ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ"

Τετάρτη 12 Δεκέμβρη: κλείνουμε τα σχολεία !

ΑΣΦΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΟ: “ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ Τ’ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ”

2007:τα παπαγαλάκια της εξουσίας εξασκούν την πιο άγρια ιδεολογική τρομοκρατία για τις αντοχές της οικονομίας, τις αντοχές του ασφαλιστικού συστήματος, την “γήρανση”, τα “ελλείμματα”.

1989: επί οικουμενικών κυβερνήσεων, οι εφημερίδες έγραφαν ότι «τα ταμεία καταρρέουν» και «είναι αμφίβολο αν οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν το δώρο των Χριστουγέννων». Ακολούθησε μια αντι-ασφαλιστική επιδρομή, που υποτίθεται ότι θα έσωζε τα ταμεία. ….«Σωτήρες»:

Αυτοί που από το 1950 δίνουν στην Εθνική τράπεζα, ΑΤΟΚΑ τα αποθεματικά των ταμείων και χάθηκαν 60 δις €

Αυτοί που ‘χάρισαν’ δισ/μύρια ‘ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ’ στους εφοπλιστές από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Αυτοί που στο ΤΖΟΓΟ του χρηματιστηρίου, ποντάρισαν κι ‘αναδιένειμαν’ σε μια ζαριά, 3,5 δις των ταμείων.

Αυτοί που νομοθέτησαν και γενικεύουν την ΕΛΑΣΤΙΚΗ ημιαπασχόληση (βλ. 15χιλ. ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) με αναιμικό εισόδημα και ασφάλιστρα.

Αυτοί που κλείνουν το μάτι στην ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ, στη μαύρη, κατάμαυρη δουλειά νέων και μεταναστών.

Αυτοί που ‘ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ’ την ακίνητη περιουσία των ταμείων με εκποιήσεις.

Αυτοί που εφεύραν το ΔΟΜΗΜΕΝΟ ομόλογο για να ‘αναδιανείμουν’ πάνω από 40 εκατ, ευρώ.

Αυτοί που ‘χάρισαν’ τα 7,5 δις € ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ στην εργοδοσία και τα 8 δις € χρωστούμενα απ’ το κράτος.

Όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ…. Αυτοί είναι και πάλι οι «σωτήρες».

Οι προεκλογικές δηλώσεις του Καραμανλή, «καμιά αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, καμιά μείωση των συντάξεων», μετατρέπονται στο μεγαλύτερο ψέμα. Τη σκυτάλη από τον Αναλυτή, της επιτροπής «σοφών», πήρε ο υπουργός Απασχόλησης Μαγγίνας, που άνοιξε τα χαρτιά του και δεν άφησε περιθώριο αυταπατών: η επίθεση είναι σ’ όλα τα μέτωπα και μας αφορά όλους και όλες, εμάς και τα παιδιά μας:

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ;

Ενοποίηση των ταμείων: Τα οικονομικά προβλήματα των «ελλειμματικών» ταμείων θα μεταβιβαστούν στα «υγιή» και θα φαγωθεί η περιουσία των 29,5 δις €.

Έτσι, αντί να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος τα δις που χρωστάνε,θα ξεκοκαλίσουν ότι λεφτά υπάρχουν, δε θα δώσουν € και θα φορτώσουν πάλι στην πλάτη μας τα χρέη.

Ενοποίηση της κύριας με την επικουρική σύνταξη:

Δραματική περικοπή των συντάξεων ως και 300€ λιγότερα σε σχέση με σήμερα.

Η βάση υπολογισμού θα επεκταθεί στο μέσο όρο των αποδοχών της 10ετίας.

Θα μειωθεί το ποσοστό σε 60%+20% από 80%+26% που είναι σήμερα.

Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Κατάργηση της 35ετίας στα 58 για αυτούς που είναι πριν από το 1993 και επέκτασή της στα 60.

Στα 39 χρόνια Χ.Ο.Η.! Χτύπημα των «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων των γυναικών. Επίθεση στη μητρότητα! Εως 15χρόνια παραπάνω! Περικοπή των βαρέων και κατάργηση των ανθυγιεινών

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ;

Δουλειά, από τα σπάργανα μέχρι τα σάβανα. Να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη – φιλοδώρημα- επίδομα κηδείας.

Σε όλα τα επίπεδα, υγεία, μόρφωση, ασφάλιση να περάσουν από το κράτος πρόνοιας, στην αγορά πρόνοιας, και όσοι μπορούν να αγοράζουν τα κοινωνικά αγαθά, να εξωθήσουν τους εργαζομένους στους αετονύχηδες της ιδιωτικής ασφάλισης. Για να περιορίσουν στο ελάχιστο το εργατικό κόστος συνθλίβουν το μισθό, γενικεύουν τις ελαστικές σχέσεις , καταργούν την Κοιν. Ασφάλιση.

Να αξιοποιήσουν ακόμη περισσότερο τα αποθεματικά των ταμείων ως «ζεστό χρήμα» για χρηματιστηριακή κερδοσκοπία. Να φέρουν νέους διαχωρισμούς ανάμεσα στους εργαζομένους.

θα εμπιστευθούμε τους «σωτήρες»; θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα;

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΑΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ !

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 του Δεκέμβρη να είναι η αρχή!

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Η μάχη είναι κρίσιμη, ιστορική! Να ξεκινήσουμε τώρα την οικοδόμηση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας όλων των εργαζόμενων. Με καμπάνιες ενημέρωσης, με το συντονισμό της δράσης μας με άλλες ΕΛΜΕ, Συλλόγους Π.Ε. και εργατικά σωματεία. . Με συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, αγωνιστικές αποφάσεις, με επιτροπές αγώνα σε κάθε περιοχή, με απεργίες αποφασιστικές και συντονισμένες και διαδηλώσεις μπορούμε να αποκρούσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις αν θέλουμε να έχουν την τύχη του νόμου Γιαννίτση. Έναν αγώνα που θα διαχειριζόμαστε εμείς κι όχι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να βγει στο προσκήνιο τώρα. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη πανεργατική έκρηξη διαρκείας, σαν και αυτή του 2001 και ακόμη μεγαλύτερη, ένα πανεργατικό-απεργιακό «μπλακ άουτ» για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να χαθούν ιστορικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, όπως είναι η κοινωνική ασφάλιση. Το δρόμο τον έδειξαν πέρσι οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί που με τον αγώνα διαρκείας τους απέτρεψαν την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών ΑΕΙ. Μπορούμε να νικήσουμε! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό και στην σύνταξη, 1400 Ευρώ στο νεοδιόριστο.

Ενιαίες εργασιακές σχέσεις, κατάργηση της ωρομισθίας.

Όχι στο διαχωρισμό "παλιών" και "νέων"

Πλήρη σύνταξη με βάση τον καταληκτικό μισθό με 30 χρόνια εργασίας.25 για θεμελίωση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Νόμοι Σιούφα και Ρέππα).

Κατάργηση της ιδιωτικής ασφάλισης και της δραστηριότητας του κεφαλαίου στους τομείς υγείας – πρόνοιας.

Πλήρης δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους. Δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου υγειονομική κάλυψη, περίθαλψη και πρόνοια για όλους,.

Όχι στην ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικότητα στην κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση κάθε μορφής χρηματιστηριακής τοποθέτησης των αποθεματικών των ταμείων. Κρατική εξασφάλιση των αποθεματικών.

Κράτος και εργοδότες να αναλάβουν το κόστος του ασφαλιστικού συστήματος. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από το 1950 μέχρι σήμερα και με ανάλογο τόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: