9.10.17

Η ΟΛΜΕ ανακαλύπτει το ρόλο του ΟΟΣΑ και η σχετική ανακοίνωση των Παρεμβάσεων

Δείτε παρακάτω την από 25/9/2017 αλληλογραφία ΟΛΜΕ-ΟΟΣΑ:


Αθήνα 25/9/2017
Αγαπητέ κ. Macintyre,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ συνεδρίασε για να συζητήσει την πρόσκληση που απευθύνατε για μια συνάντηση της ΟΛΜΕ με τους δύο εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ. Η τελική μας εκτίμηση είναι ότι μια τέτοια συνάντηση δεν θα ήταν εποικοδομητική, δεδομένης της παραμορφωμένης εικόνας της ελληνικής εκπαίδευσης που έχει σκιαγραφήσει ο ΟΟΣΑ σε μία σειρά από εκθέσεις του, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τη μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης για την εκπαίδευση και είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην παρεχόμενη εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης ή συγχώνευσης σχολικών μονάδων, της αύξησης του εργασιακού φορτίου, της κατάργησης υποστηρικτικών δομών, της αύξησης του μεγέθους των τμημάτων.
Επιπλέον, οποιαδήποτε τέτοια συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΟΣΑ θα έστελνε ένα λάθος μήνυμα στους συναδέλφους-εκπαιδευτικούς μας που θα ερμήνευαν μια τέτοια συνάντηση ως σηματοδότηση της συνεργασίας της ΟΛΜΕ με τον ΟΟΣΑ. Οι πρόσφατες εκθέσεις σας δεν απεικονίζουν τις κακές συνθήκες των ελληνικών δημόσιων σχολείων ούτε τις κακές αμοιβές των εκπαιδευτικών. Δεν γνωρίζουμε, για παράδειγμα, αν γνωρίζετε τα πιο πρόσφατα προβλήματα στέγασης που αντιμετώπισαν Έλληνες εκπαιδευτικοί κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε κάποια ελληνικά νησιά (Μύκονος, Σαντορίνη), οι οποίοι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τα τεράστια ποσά που ζητούνται για ενοίκιο (500 ευρώ και παραπάνω).
Οι απόψεις και οι θέσεις της ΟΛΜΕ δεν είναι σε καμία περίπτωση μυστικές και αναμένουμε ότι με τη γνωστοποίησή τους σε σας, η μέχρι τώρα παραμορφωμένη απεικόνιση της ελληνικής εκπαίδευσης θα αλλάξει. Για τον σκοπό αυτό, θα θέλαμε να σας κοινοποιήσουμε τις θέσεις της ΟΛΜΕ και να σας παράσχουμε γραπτές απαντήσεις σε οποιεσδήποτε τυχόν ερωτήσεις έχετε σχετικά με αυτό το ζήτημα.
Με εκτίμηση,
                                                       Για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
                                                     (σφραγίδα υπογραφές)

ΥΓ: Ενημερώστε μας για τις ερωτήσεις σας για τις θέσεις του ΟΛΜΕ σχετικά με τις πτυχές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τυχόν σας ενδιαφέρουν....και η σημερινή (9/10/2017) ανακοίνωση των Παρεμβάσεων:


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ
Ο ΟΟΣΑ περιδιαβαίνει τα ελληνικά δημόσια σχολεία ως κράτος εν κράτει
Κλιμάκιο του ΟΟΣΑ «σουλατσάρει» ανενόχλητο στα ελληνικά δημόσια  σχολεία και μάλιστα αιφνιδιαστικά. Κάνει επιτόπιους ελέγχους και αυτοψίες, μιλώντας με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Σαν … «στη χώρα τους». Άλλωστε, γιατί όχι; Ήλθαν στην αποικία τους.
Στις εξορμήσεις τους συνοδεύονται απ’ τους «υπαλλήλους» τους, αυτούς του Υπουργείου Παιδείας. Ήλθαν για να αποκτήσουν άλλοθι οι προτάσεις-διατάγματα που θα επιβάλουν για την εκπαίδευση των ντόπιων «ιθαγενών».
Οι θέσεις του ΟΟΣΑ είναι γνωστές από παλαιότερες εκθέσεις τους. Δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα. Εκπροσωπούν άλλωστε τις πολιτικές προτεραιότητες της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.
Επιδιώκουν τη δολοφονία του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τη δολοφονία του δημόσιου σχολείου. Προκρίνουν πολιτικές που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου, μέσω της οικονομικής  - και όχι μόνο - αυτονομίας του. Γι’ αυτό το λόγο προωθούν την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών με βάση τις επιδόσεις των μαθητών μέσα από «αντικειμενικές» εθνικού τύπου εξετάσεις, οδηγώντας έτσι τα σχολεία σε κατηγοριοποίηση και συρρίκνωση και τους εκπαιδευτικούς σε εξοβελισμό τους απ’ αυτά.
Άλλωστε, αυτή την αξιολόγηση προβλέπουν - πριν καν δουν την επόμενη έκθεση του ΟΟΣΑ - γνωστά φερέφωνα των ΜΜΕ που «διαμορφώνουν» την κοινή γνώμη και προωθούν αυτές τις πολιτικές.
Προφανώς δεν επελαύνουν τυχαία  στη χώρα μας.
Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων μνημονιακών χρόνων υλοποιούν τις κατευθύνσεις αυτού του οργανισμού. Αυτές οι  κατευθύνσεις και οι πολιτικές, είναι καταγεγραμμένες στα μνημόνια που υπέγραψαν. Είναι γνωστές οι διακηρύξεις και οι πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως είναι γνωστές  και οι  πολιτικές που εφάρμοζαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι επίσης γνωστές οι θέσεις της σημερινής ΝΔ μέσω των τοποθετήσεων του προέδρου της Μητσοτάκη για δημιουργία  σχολείων που θα φοιτούν οι «άριστοι». Γνωστές είναι και οι θέσεις του ΣΕΒ για την ελληνική εκπαίδευση, που αναπαράγουν τις  κατευθύνσεις αυτού του διεθνούς αντιδραστικού οργανισμού.
Οι εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Δεν συζητάμε για κανένα λόγο με τους πολέμιους του δημόσιου σχολείου και δεν συμμετέχουμε στον έλεγχό τους. Δεν συνομιλούμε μ΄ αυτούς που προτείνουν και προωθούν την εκπαίδευση των λίγων και «αρίστων», την απόσυρση του κράτους απ’ την υποχρέωσή του να παρέχει δημόσια εκπαίδευση, τη μετατροπή της εκπαίδευσης σε επιχείρηση, με προϊόντα τους μαθητές και κριτήριο το κέρδος.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ παρ’ όλο που απέρριψε την πρόσκληση των εκπροσώπων του ΟΟΣΑ για συνάντηση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΚ, ΠΕΚ) να κοινοποιήσει τις θέσεις της ομοσπονδίας με την …. ελπίδα «ότι η μέχρι τώρα παραμορφωμένη απεικόνιση  της Ελληνικής Εκπαίδευσης θα αλλάξει». Δηλαδή η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ πιστεύει ότι με «καλές προτάσεις» θα αλλάξουν οι πολιτικές προτεραιότητες και ο χαρακτήρας του ΟΟΣΑ.  Αυταπάτες;  Δεν το πιστεύουμε. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ οδηγείται σε επικίνδυνες ατραπούς. 
Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ να σταματήσει κάθε συζήτηση με τους εκπροσώπους του ΟΟΣΑ.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να καταγγείλει τον ΟΟΣΑ , τις επισκέψεις του στα σχολεία και την κυβέρνηση που τις επέτρεψε.
Χωρίς συμβιβασμούς  και αυταπάτες, ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, κυβέρνησης συνεχίζεται.
9/10/2017

(σχόλιο του διαχειριστή):

Προσπαθείτε στα σχολειά σας να μιλήσετε​ για τον ΟΟΣΑ σε κάποιον/κάποια "πέρα βρέχει" συνάδελφο-​ι​​σσα​  ​και το πιθανότερο είναι να ακούσε​τε:
«ωχ μωρ' αδερφέ, μας έπρηξες μ' αυτόν τον ΟΟΣΑ!» 
ή
«τι εμμονές είναι αυτές με φανταστικούς εχθρούς;»
ή
«άσε μας, ρε συνάδελφε, με τον ΟΟΣΑ. Φταίει η δική μας ανευθυνότητα, επιπολαιότητα, τεμπελιά κ.λ.π.»
ή
«δεν υπάρχει κανένας ΟΟΣΑ. Εμείς οι ίδιοι φταίμε για την άθλια Παιδεία!»

Φυσικά, όλοι αυτοί μπορεί να θυμούνται με το νι και με το σίγμα τις ατάκες στο Survivor, αλλά κανείς απ' αυτούς δεν θυμάται πως ελάχιστες μέρες μετά την ορκωμοσία του Τσίπρα, η πρώτη(!) επίσημη επίσκεψη (11 Φεβ. 2015) στην "αριστερή" Ελλάδα, ήταν αυτή του Άνχελ Γκουρία (του τότε επικεφαλής στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό ΟΟΣΑ), με το νεοφιλελέ πρωθυπουργό να δηλώνει επί λέξει:

"...Είμαι αισιόδοξος ότι από κοινού με τον Γκουρία η σημερινή συνάντηση μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ ΟΟΣΑ και Ελλάδας. Αποφασίσαμε να συστήσουμε μια μόνιμη κοινή επιτροπή συνεργασίας που θα προετοιμάσει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη και απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα. Αποφασίσαμε να έχουμε κοινή συνεργασία και τη βοήθεια του ΟΟΣΑ για την εκπόνηση και εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων. Σύντομα θα πάω στο Παρίσι όπου θα επισημοποιήσω αυτή τη σχέση συνεργασίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γκουρία και τους συνεργάτες του. Η βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε σε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις...κ.λ.π»
​Από την άλλη, οι εκάστοτε συστημικοί συνδικαλιστές στο ΔΣ της ΟΛΜΕ «αγρόν ηγόραζαν», μέχρι που τους κόλλησαν στη μούρη το πρόσφατο (3.10.2017) πρωτοσέλιδο ​από ΤΑ ΝΕΑ, για να επιβεβαιωθεί ότι -έστω και αργά- η καθεστωτική πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ  ... ανακάλυψε την Αμερική!
Βέβαια, ακόμα και τώρα κάνουν γαργάρα το ότι ο μέγας μεταρρυθμιστής Γαβρόγλου (όπως και ο κάθε Γαβρόγλου) δεν είναι παρά μια απλή μαριονέτα (για να μην πω υπάλληλος) του ΟΟΣΑ.
Ωστόσο, η ΟΛΜΕ ξεκίνησε την ...επανάσταση, αφενός "παραπονούμενη" στον ΟΟΣΑ, αφετέρου ζητώντας ...την συνδρομή του(!) για ...πιο βελτιωτικές προτάσεις στην Παιδεία.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: