22.4.15

Ψήφισμα της Γ΄ ΕΛΜΕ για την τραγωδία στη Μεσόγειο

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 21/4/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 


Ψήφισμα για την τραγωδία στη Μεσόγειο 

Η Μεσόγειος, από θάλασσα-δίαυλος των πολιτισμών, έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες ψυχές που επιχειρούν να ξεφύγουν από τις φλόγες του πολέμου. Μετατρέπεται στο μεγαλύτερο μαζικό τάφο μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η νέα τραγωδία, με το θάνατο εκατοντάδων προσφύγων, είναι μια ακόμη απόδειξη για το ότι η πολιτική της ΕΕ και άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, που ευθύνονται για τους πολέμους στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, για την προσφυγιά και το θάνατο χιλιάδων κατατρεγμένων, έχει πάρει χαρακτηριστικά εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.
Η επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών ,για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, καταδικάζει τους ντόπιους πληθυσμούς στη δυστυχία, την πείνα και το θάνατο. Αυτή είναι η αιτία που διογκώνει το μεταναστευτικό κύμα των ανθρώπων που φεύγουν από τις πατρίδες τους για να εξασφαλίσουν πρώτα απ’ όλα την επιβίωση τη δική τους και των παιδιών τους.

 «Τα "δάκρυα" της Ε.Ε. και των κυβερνήσεών της είναι υποκριτικά. Είναι η ίδια η ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που πρωταγωνίστησαν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις κατά χωρών όπως η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, που δημιούργησαν το τέρας των "τζιχαντιστών".

 Είναι η ίδια η ΕΕ, που με την πολιτική της πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο, αφού τα κύματα των απελπισμένων ανθρώπων εξαιτίας της φτώχειας, των πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων δεν μπορούν να τα σταματήσουν ούτε οι «φράχτες», ούτε η Frontex, οι φασιστικές επιθέσεις ούτε άλλα μέτρα καταστολής. Όλα αυτά απλά και μόνο αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών και την τιμή των δουλεμπόρων.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει συμμετοχή σ' αυτό το έγκλημα, πρέπει να το εμποδίσει.

Η απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

 Η κυβέρνηση πρέπει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Πλήρη και ίσα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας.

Καμία συμμετοχή στις νέες επεμβάσεις που προετοιμάζονται με πρόσχημα τους "τζιχαντιστές", που θα πολλαπλασιάσουν τα κύματα των προσφύγων. Άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατευμάτων από ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας νέος, κανένας άνθρωπος καλής θέλησης δε μπορεί να μείνει αδιάφορος απέναντι σ' αυτά τα εγκλήματα. Ο πόνος και η οργή για τον τραγικό θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, ανάμεσά τους και μικρών παιδιών, πρέπει να στραφεί ενάντια στους υπεύθυνους αυτών των εγκλημάτων, που είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις τους, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Πρέπει να μετουσιωθεί σε αλληλεγγύη για "της γης τους κολασμένους", σε αγώνα για να εκλείψουν οι αιτίες αυτής της τραγωδίας.

 Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                      ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: