16.2.13

Όλοι στην απεργία 20/2!




Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ – Θ , Σύλλογοι Εκπ/κων  Π. Ε.
Όλοι στην απεργία 20/2 - πανεκπαιδευτική  προσυγκέντρωση  10.00 π.μ.  -  Καμάρα
Όλοι στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 21/2, στις 7.30 μ.μ., στο 1ο Λύκειο Συκεών  για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα
         Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που καμία σταθεροποίηση και ανάκτηση ελέγχου της οικονομίας δεν πρόκειται να συμβεί, όπως προπαγανδίζουν οι κυβερνώντες, επιδιώκοντας  να ανακόψουν τους αγώνες των εργαζομένων. Αντίθετα η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ προωθεί, στα πλαίσια της   εφαρμογής του 3ου μνημονίου, επιπρόσθετα μέτρα που βουλιάζουν τους εργαζόμενους κυριολεκτικά στη φτώχεια και τους  επιφυλάσσουν και νέα δεινά: Νέος φορολογικός νόμος  για το 2013 και νέα φορολογική επιδρομή στα εισοδήματα. Νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής με νέες μειώσεις έως το 2016 κατά 1,37 δις σε μισθούς, κατά 5,25 δις σε συντάξεις,  κατά 1,11 δις σε υγειονομική περίθαλψη. Το ΔΝΤ σε πρόσφατη έκθεσή του κοστολόγησε  τα επιπλέον μέτρα για τη διετία 2015-2016 σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων  σε 4 δις ευρώ!
        Η σκυτάλη των ατελείωτων δόσεων αντεργατικής επίθεσης δεν έχει τέλος: ετοιμάζονται  για μαζικές απόλυσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013, από τις οποίες οι 6.250 μέσα στο Μάρτη, για τη μείωση κατά 50% του εφάπαξ από 1-1-2014, για την κατακόρυφη μείωση των  επικουρικών συντάξεων στο πρώτο τρίμηνο του 2013, για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, για ενεργοποίηση των ρητρών απόκλισης που προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο, για επιπλέον μέτρα σε μισθούς και συντάξεις σε περίπτωση αποκλίσεων από τους δημοσιονομικούς  στόχους.
       Η κυβέρνηση στην εκπαίδευση προωθεί την αξιολόγηση και ετοιμάζεται για καίριο χτύπημα στα εργασιακά μας δικαιώματα. Η εφαρμογή της θα σηματοδοτήσει το τέλος των συλλογικών διεκδικήσεων και θα επιφέρει την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων, θα αποτελέσει το μηχανισμό υλοποίησης των μέτρων  απόλυσης και κατάργησης κάθε δυνατότητας παιδαγωγικής ελευθερίας μέσα στα σχολεία, καθώς και προώθησης των σχεδίων ενός σχολείου συμφερόντων του κεφαλαίου και της αγοράς.
       Η χρεοκοπία του εκπαιδευτικού και του σχολείου, συντελείται!  Σχολεία της φτώχειας και της παγωνιάς, που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες, λόγω υποχρηματοδότησης, μεγάλων ελλείψεων διδακτικού προσωπικού. Σχολεία της μορφωτικής οπισθοδρόμησης με νέες συγχωνεύσεις-κλεισίματα, στοιβαγμένους μαθητές ανά τμήμα, Λύκειο με πανελλήνιες εξετάσεις από την πρώτη Λυκείου, Τεχνικό σχολείο ανοιχτό στις ανάγκες της αγοράς, κ.α. Εκπαιδευτικούς με μισθούς πείνας, στην ομηρία και την ανασφάλεια των υποχρεωτικών μετακινήσεων, στην εντατικοποίηση της αύξησης του ωραρίου, στον φόβο των πειθαρχικών παραπτωμάτων, στην προοπτική της διαθεσιμότητας, της αργίας, των απολύσεων….. Αναπληρωτές υπό έξωση από το δημόσιο σχολείο αφού δε θα γίνονται μόνιμοι διορισμοί και του χρόνου οι προσλήψεις θα μειωθούν κατακόρυφα και θα καλύπτουν  μόλις το  13% σε ποσοστό του αριθμού που προσλήφθηκαν το 2011! και χωρίς δικαιώματα μετά και την πρόσφατη εγκύκλιο που καταργεί δικαιώματα αδειών. Το δημόσιο πανεπιστήμιο υπό υπονόμευση και σε συρρίκνωση των  ΑΕΙ – ΤΕΙ  με την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά».
         Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ανακόψει την προσπάθεια μαζικών και αποφασιστικών κλαδικών κινητοποιήσεων που αποκτούν ευρύτερη υποστήριξη, όπως αποδείχθηκε από τους αγώνες των εργαζομένων στο μετρό και τους ναυτεργάτες, χρησιμοποιεί νέες μεθόδους εκφοβισμού των εργαζόμενων, με επιστρατεύσεις απεργών, συλλήψεις αγωνιστών, διασυνδέσεις του κράτους με τη Χρυσή Αυγή, κακοποίηση συλληφθέντων, ενώ ετοιμάζεται να περιορίσει και υπονομεύσει και ουσιαστικά να καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας.
         Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Προϋπόθεση όμως είναι οι εργαζόμενοι να σηκώσουν κεφάλι, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να συσπειρωθούν ταξικά στα συνδικάτα. Το συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνδικάτα μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν όπλο στα χέρια των εργαζομένων  με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και την απομόνωση της γραμμής του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της συναίνεσης και του συμβιβασμού, που ακολουθούν οι πλειοψηφίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αυτό σημαίνει να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μεγάλου, μαχητικού, ενωτικού κίνηματος των εργαζομένων, που θα παλεύει για την απόκρουση των μέτρων στον κάθε χώρο, αλλά και θα αποκαλύπτει τις γενεσιουργές αιτίες των προβλημάτων, τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης,  θα έρχεται σε σύγκρουση με τον πυρήνα των πολιτικών της άρχουσας τάξης, με τις δεσμεύσεις που μας επιβάλλει η ένταξη της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους ίδιους τους οργανισμούς της ευρωζώνη, της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ευρώ και θα επιδιώκει να πάρουν οι εργαζόμενοι τις τύχες τους και τις ζωές τους στα χέρια τους.
Όχι άλλη αναμονή! Καμία ανάθεση! Όλοι σε θέση μάχης!
Να αναμετρηθούμε και να τους ανατρέψουμε!
Να ανατρέψουμε την πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
Να καταργήσουμε τα μνημόνια, τους αντεργατικούς νόμους,
το μεσοπρόθεσμο, τη δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: