18.3.10

τα χρέη των ασφαλιστικών στον... ΟΠΑΔ;

Θέλουν να φορτώσουν τις «ζημιές» της ιδιωτικής «ασφάλισης» στις πλάτες του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.)!!!!

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ ήταν το ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την «Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικών κεφαλαίων ιδιωτικής ασφάλισης ζωής και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου οικονομικών», με το οποίο επιχειρείται να φορτωθούν τα οι όποιες «ζημιές» της ιδιωτικής «ασφάλισης» στις πλάτες του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.).
Διαβάστε διατάξεις :
« όσοι Ασφαλισμένοι διαθέτουν νοσοκομειακό συμβόλαιο ή νοσοκομειακό προσάρτημα συμβολαίου Ασφάλισης Ζωής... δύνανται με αίτηση τους να υπαχθούν στη νοσοκομειακή ασφάλιση του 0. Π .Α.Δ……. χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση»
« όσοι διαθέτουν συμβόλαιο ασφάλισης ζωής και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, δύναται με αίτηση τους να υπαχθούν στην ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Δ., ανάλογα με το ειδικό περιεχόμενο του συμβολαίου τους και μέχρι το χρόνο λήξης αυτού, καταβάλλοντες το προβλεπόμενο από το συμβόλαιο ασφάλιστρο »

Δηλαδή ο Ο.Π.Α.Δ. με τα τεράστια ελλείμματα που έχει και την έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης πρέπει να κληθεί να καλύψει τις υποχρεώσεις των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ που κλείνουν προς τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα.
Τρανή απόδειξη της νεοφιλελεύθερης αρχής: «τα κέρδη στους ιδιώτες οι ζημιές στο κράτος»
Όλες οι παρατάξεις ήσαν αντίθετες, της ΠΑΣΚΕ συμπεριλαμβανόμενης. Στάλθηκε επιστολή στους υπεύθυνους υπουργούς.
Το Σ.Κ. πρέπει άμεσα να βρεί τρόπους αντίδρασης, δεν πρέπει να περάσει αυτό γιατί είναι η πόρτα από όπου θα φορτωθούν όλες οι «ζημιές» των ιδιωτών στο δημόσιο.
Απαιτούμε
άμεση και πλήρη χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ
πλήρη αναβαθμισμένη και δωρεάν υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη από το δημόσιο σύστημα υγείας, αύξηση των δαπανών για υγεία, ασφάλιση, πρόνοια
αυστηρός έλεγχος, περιορισμός και κατάργηση ή εθνικοποίηση των επιχειρήσεων (διαγνωστικά κέντρα, ιδ. Κλινικές, φαρμακοβιομηχανίες, ασφαλιστικές εταιρείες κ.λ.π.) που λυμαίνονται τον ευαίσθητο χώρο της υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: