20.3.10

απ τον Παναγόπουλο κόψτε το μισθό κι όχι απ΄τον εργάτη με 600 ευρώ!

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε να κάνει το συνέδριό της στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Athos Palace της Χαλκιδικής...
απο την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου:
Το πολυτελές αυτό θέρετρο που προσφέρει όλες τις ανέσεις, βρίσκεται σε μια αμμώδη παραλία στην πευκόφυτη χερσόνησο της Κασσάνδρας, περιτριγυρίζεται από κήπο και βρίσκεται σε απόσταση 2χλμ από την Καλλιθέα. Το ξενοδοχείο απέχει μόλις 75 χλμ από το αεροδρόμιο 'Μακεδονία' της Θεσσαλονίκης. Η ήρεμη αυτή τοποθεσία σας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσετε. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης μοναδικό περιβάλλον, μεσογειακό πνεύμα, μέσα σε εκπληκτική φυσική ομορφιά, αλλά και πάμπολλες γαστρονομικές επιλογές, όλα σε μία ατμόσφαιρα πολυτέλειας, με άριστο σέρβις.

Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τη θάλασσα και την παραλία, το ξενοδοχείο προσφέρει μία από τις καλύτερες αμμώδεις παραλίες μεγάλους μήκους με κατακάθαρα νερά. Το πλήρες πακέτο προσφοράς περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο στα καλύτερα εστιατόρια, συν σνακ, παγωτό, αλκοολούχα ποτά, αναψυκτικά και ποτά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Επίσης, στη οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά θαλάσσια σπορ, όπως "μπανάνα", θαλάσσιο σκι, κανό, ρίνγκο, καταδύσεις και θαλάσσιο ποδήλατο. Το Άθως Παλάς φροντίζει πάντα να συνδυάζει την τελειότητα με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των επισκεπτών, προσφέροντας μία μεγάλη ποικιλία εξαίρετων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων μία εξωτερική πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών με γλυκό νερό, καθώς και μία εσωτερική πισίνα, 6 γήπεδα τένις, μία ιταλική τρατορία, εστιατόριο, μπάρ, θερινό κινηματογράφο, ανιματέρ και σχολή καταδύσεων.

Η ΓΣΕΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Την ώρα που μαζικά οι εργαζόμενοι έχουν βγει στους δρόμους ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας και αφαίμαξης των εργασιακών δικαιωμάτων η ΓΣΕΕ κάνει ένα συνέδριο-φιέστα σε υπερπολυτελές θέρετρο της Χαλκιδικής . Η επιλογή του τόπου διεξαγωγής του δεν είναι τυχαία. Επιλέγουν ένα σχεδόν απροσπέλαστο μέρος για να μείνουν μακριά από τους εργαζόμενους σε μια κλειστή διαδικασία που μοναδικό στόχο έχει το μοίρασμα των καρεκλών, σε μια στιγμή που είναι σε εξέλιξη ο πιο σκληρός ταξικός πόλεμος. Άλλωστε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει πάρει διαζύγιο με τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας, επιλέγοντας να γίνει η ουρά της κυβερνητικής πολιτικής και των εργοδοτικών συμφερόντων.
Η ανεξάρτητη ενωτική αγωνιστική δράση με σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια (ίδρυση νέων σωματείων, κλαδικές μάχες , πρωτοβάθμιος συντονισμός ), με κατεύθυνση ένα ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητη την πρόκληση της διεξαγωγής του συνεδρίου. ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Μέσα στο πολυτελές θέρετρο θα βρίσκονται με τις ψήφους τους ο ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα (εργοδοτικό σωματείο ΟΙΚΟΜΕΤ), οι κλέφτες του μεροκάματου των αιγύπτιων αλιεργατών (εργοδοτικό σωματείο «αλιεργατων»), οι συνένοχοι της εκμετάλλευσης των μεταναστών της Μανωλάδας (Εργατικό Κέντρο στην Ηλεία που δεν στήριξε την απεργία τους). Θα βρίσκεται ο κ. Παναγόπουλος με τις συνολικές ετήσιες αποδοχές των 150.000 ευρώ , οι συνδικαλιστές-διευθυντές, οι επαγγελματίες καρεκλοκένταυροι . Δεν θα βρίσκονται οι μετανάστες εργάτες, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, η συνεχώς διευρυνόμενη ζώνη της επισφάλειας
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ
Δεν διεκδικούμε την μοναδικότητα της εργατικής αντιπολίτευσης και επιδιώκουμε την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που παλεύουν για μια άλλη κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία πρέπει να απομονωθεί στο ρόλο που η ίδια διάλεξε: του συνοδοιπόρου της εργοδοσίας και της κυβερνητικής πολιτικής. Οι εργαζόμενοι που καθημερινά δίνουμε τη μάχη για την ανατροπή του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα δεν αναγνωρίζουμε καμιά απόφαση αυτού του συνεδρίου-πρόκληση.
-ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
-ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΕΣ
-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
-ΠΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: