15.3.10

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»
Πανεκπαιδευτικό- πανεργατικό -παλλαϊκό
Σ Υ Λ Λ Α Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο
Τρίτη 16 Μαρτίου, 6μ. μ., στο άγαλμα Βενιζέλου<

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!
Η κυβέρνηση με το σύμφωνο σταθερότητας που συναποφάσισε με την Ευρ. Ένωση ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα τριετές πρόγραμμα λιτότητας, φοροεπιδρομής, απολύσεων, απορρύθμισης της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Με άλλοθι την κρίση και στο όνομα της αξιοπιστίας της χώρας προς την Ε.Ε και τις κεφαλαιαγορές μάς καλούν να πληρώσουμε διπλά και τριπλά μια κρίση που τη δημιούργησαν η ασύδοτη δράση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε επιτίθενται άγρια στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μειώνει τους βασικούς μισθούς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Παγώνει τις συντάξεις. Κόβει 30% από δώρα, επίδομα άδειας. Μειώνει τα επιδόματα κατά 12%. Αυξάνει για δεύτερη φορά τους φόρους στα καύσιμα, τσιγάρα και προκαλεί νέο ανεξέλεγκτο κύκλο αυξήσεων σε όλα τα είδη βασικής κατανάλωσης. Επιβάλει φόρους παντού, μειώνει το αφορολόγητο και ετοιμάζεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να αφαιρέσει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι μισθού από τους εργαζόμενους. Μειώνει δραματικά τις κοινωνικές δαπάνες, υγεία-πρόνοια-παιδεία.
Με τα νέα μέτρα που φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα ανακοινώσει, ετοιμάζεται: Να βάλει χέρι στη μονιμότητα, στα δώρα και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα. Να προχωρήσει στην απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων έτσι ώστε να μπορούν οι εργοδότες να καθορίζουν ανεξέλεγκτα το ημερομίσθιο με ατομική συμφωνία με τον κάθε εργαζόμενο.
Προετοιμάζει βίαιη αντιασφαλιστική επίθεση που εκτός των άλλων θα αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης και θα μειώνει δραματικά τις συντάξεις αφού θα τις υπολογίζει με βάση τις αποδοχές ολόκληρου του εργάσιμου βίου!!!!
Η μισθολογική λιτότητα, η απελευθέρωση των απολύσεων, η δουλειά μέχρι θανάτου, η κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν την ουσία της συναίνεσης της κυβέρνησης με ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Οι εργαζόμενοι δε χρωστάμε τίποτε!
Ας σταματήσουν την τρομοκρατία των ελλειμμάτων. Μας καλούν να «σώσουμε» την πατρίδα. Γι’ αυτούς

όμως πατρίδα είναι τα off-shore, οι σημαίες ευκαιρίες, οι τραπεζικοί και φορολογικοί παράδεισοι. Για τους εργαζόμενους φτιάχνουν μια «πατρίδα» όπου εχθρός είναι ο μετανάστης εργάτης, ο δημόσιος υπάλληλος, ο συνάδελφος μας…
Για τους χορτάτους έχει μόνο δώρα…
Πάνω από 9 δις € χαρίστηκαν σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις με τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων, πάνω από 6 δις χάνονται από ανείσπρακτους φόρους από τις 10.000 offshore εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, περίπου 6 δις είναι ο ΦΠΑ που καταγράφηκε με αποδείξεις αλλά δεν εισπράχτηκε, περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις στο δημόσιο, ενώ η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις € ετησίως.
Ποιοι κλέβουν το ψωμί απ΄ το τραπέζι ενώ κηρύσσουν τη λιτότητα;
• Το ελληνικό δημόσιο καλείται να πληρώσει, για τους τόκους σχεδόν 13 δισεκατομμύρια ευρώ (σχεδόν το 22,5% του συνόλου των εσόδων) μέσα στο 2010. Άλλα 19,5 δισεκατομμύρια θα «επιστραφούν» στους τραπεζίτες ως χρεολύσια. Με άλλα λόγια από τα 55 δισ. που θέλει να μαζέψει η κυβέρνηση, τα 32,5 δισ. θα πάνε κατευθείαν πίσω στις τσέπες του Λάτση, του Βγενόπουλου, του Κωστόπουλου και των άλλων τραπεζιτών εντός κι εκτός συνόρων.
• Οι τράπεζες που δανείζονταν από την ΕΚΤ με επιτόκιο λιγότερο από 1%, αγόραζαν ελληνικά ομόλογα με προσδοκίες να κερδίσουν σημαντικά ποσά από τη διαφορά των επιτοκίων, με την απόδοση τώρα των δεκαετών ομολόγων να έχει εκτοξευτεί σε ύψη ρεκόρ, φτάνοντας στα τέλη Ιανουαρίου το 7,24%!
• Μέσα σε 2 τετραετίες τα κέρδη των τραπεζών εκτοξεύτηκαν από τα 233 δισ. ευρώ, στα 579 δισεκατομμύρια. 346 δις ευρώ επιπλέον κέρδη, δηλ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! Αυτούς επιδότησε το ελληνικό κράτος με επιπλέον 28 δις, στερώντας τα από τα κατακλεμμένα ασφαλιστικά μας ταμεία.

• Σύμφωνα με τις αναφορές του ΣΔΟΕ, οι ελληνικών συμφερόντων off shore εταιρείες υπερβαίνουν τις 10.000 (!) και διακινούν ετησίως περί τα 500 δισ. ευρώ! 200 ΔΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ! Ιδιοκτήτες όλοι οι μεγάλοι «πατριώτες» που σήμερα απαιτούν τη δική μας εξαθλίωση…

• 8.767.147,03 ευρώ εισέπραξε ο Προβόπουλος τα 3 τελευταία χρόνια για να εισηγείται σήμερα τη δική μας ισοπέδωση. 580.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 48.333 ευρώ το μήνα είναι η αμοιβή του Παναγή Βουρλούμη, διευθυντή του ΟΤΕ. Εκατοντάδες οι περιπτώσεις των βρικολάκων, που τώρα πλασάρουν τον πατριωτισμό των κοτζαμπάσηδων («ΣΦΑΞΕ ΜΕ, ΑΓΑ ΜΟΥ, Ν’ ΑΓΙΑΣΩ») και ποντάρουν στο φόβο, τον ατομισμό και την ευνουχισμένη συλλογική συνείδηση.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!

Να πληρώσουν
αυτοί που φταίνε για την κρίση.
Ο λογαριασμός στους έχοντες και κατέχοντες.

Οι άνθρωποι και τα δικαιώματα πάνω από τα κέρδη του κεφαλαίου!
Μπροστά στην παραπάνω πραγματικότητα οι ηγετικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ δεν εκφράζουν το σημερινό ρεύμα κοινωνικής ανάγκης και οργής. Υπονομεύουν την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου μετώπου των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Ενισχύουν έτσι την τακτική της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους διασπασμένους ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανάμεσα στους ελαστικά εργαζόμενους και αυτούς με σταθερή δουλειά κλπ. Με την στάση τους διευκολύνουν το πέρασμα των κυβερνητικών επιλογών και περιθωριοποιούν το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα.

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 11 του Μάρτη και την διαδήλωση χιλιάδων εργαζομένων από όλους τους κλάδους των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, των ανέργων και των νέων.
Η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, η μαζικότητα και αποφασιστικότητα των χιλιάδων διαδηλωτών δείχνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και της Ε. Ε αποκτά άλλες διαστάσεις. Το οργανωμένο σ. κ. αποκτά δυνατότητες και προϋποθέσεις να ανατρέψει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.
ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!!!

Ήρθε επί τέλους η ώρα να πούμε ένα βροντερό «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» σε όλους εκείνους που θέλουν να μας φορτώσουν και πάλι τις συνέπειες των δικών τους πολιτικών
Η ανάγκη αυτή μας οδήγησε στην πρωτοβουλία συντονισμού των σωματείων και συλλόγων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για μια αγωνιστική διέξοδο απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, για μια προγραμματισμένη αντεπίθεση που να αμφισβητεί την τρομοκρατία των ελλειμμάτων και του συμφώνου σταθερότητας και που θα βάλει τις ανάγκες μας πάνω από τους νόμους της αγοράς για:
• Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα για να ζούμε από ένα μισθό
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
• Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
• Ακύρωση των Ιδιωτικοποιήσεων μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων
• Δημόσια και πραγματικά Δωρεάν Παιδεία και Υγεία
• Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, διάλυση των μηχανισμών καταστολής και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

ΟΛΟΙ στο πανεκπαιδευτικό-πανεργατικό- παλλαϊκό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Τρίτη 16 Μαρτίου
6.00 μ. μ.
στο άγαλμα Βενιζέλου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: