9.12.08

15 χρονών νεκρός...

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΟΛΟΙ στην απεργία Τρίτη 9/12 για τη δολοφονία του μαθητή μας
ΟΛΟΙ στην πανεργατική απεργία Τετάρτη 10/12
στις 10:00 το πρωί, πλ. Αρχαίας αγοράς
15 χρονών… Ο μαθητής μας δολοφονήθηκε
Αυτοί που σκότωσαν το Νίκο Τεμπονέρα τον Κουμή και την Κανελοπούλου το Μιχάλη Καλτέζα,
Αυτοί που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Κουσουρή
κυβερνάνε χαμογελαστοί και μας νουθετούν για τη «δημοκρατία»
Αυτοί που εκτέλεσαν αγωνιστές της αντίστασης, το Μπελογιάννη, τον Λαμπράκη,
τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου,
κατέχουν την εξουσία και μας μιλάνε για την «οδύνη» τους και κλείνουν τα σχολεία σε «ένδειξη πένθους»!
Αυτοί που σπέρνουν : χημικά και σιδερογροθιές
δυνάμεις καταστολής και πληρωμένη δημοσιογραφία
γκλομπς και δακρυγόνα
έξω από τα εξεταστικά, απέναντι στους κλάδους, τα σωματεία, στους ανθρώπους που αγωνίζονται και διεκδικούν να πάρουν τη μοίρα στα δικά τους χέρια απέναντι σε κάθε απεργιακό αγώνα για καλύτερη ζωή, για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κοινωνικά δικαιώματα για όλους
μας μιλάνε για ηρεμία μέχρι να περάσει η κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν σ’ αυτό το απάνθρωπο, αδηφάγο και βάρβαρο σύστημα τους.
Αυτοί και οι κυβερνήσεις τους για να διαλύσουν κάθε έννοια κοινωνικού δικαιώματος, απαξιώνουν και χτυπάνε τις λαϊκές διεκδικήσεις και την ίδια στιγμή ενισχύουν το ρόλο των δυνάμεων καταστολής. Χρειάζονται και δημιουργούν δολοφόνους για να επιβάλουν την τάξη. Τη νέα τάξη, την τάξη της σιωπής, της συναίνεσης, της αποχής απ’ τους αγώνες, της εσωτερίκευσης του φόβου και της απελπισίας, της ατομικής λύσης και του αδύνατου ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας.
Το κράτος του εκσυγχρονισμού και της νέας τάξης πάει χέρι χέρι με το κράτος της καταστολής.
15 χρονών, μαθητής μας, νεκρός
15 χρονών, μαθητές μας, στην απόγνωση της «γνώσης» που μας σερβίρουν
25 χρονών, αδερφός μας, άνεργος
25 χρονών, φίλος μας, ωρομίσθιος
30 χρονών, ανασφάλιστη των 400 €
35 χρονών, συμβασιούχος
40 χρονών, πληγωμένος άνεργος
45 χρονών, νεκρός εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος
50 χρονών απολυμένοι εργάτες
60 χρονών χωρίς σύνταξη
70 χρονών χωρίς υγεία.

ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ
Μας στερούν κάθε δικαίωμα μας
ΠΟΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ; ΠΟΙΟΙ ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ;
Η ανάγκη για ένα λαϊκό ξεσηκωμό που θα ενώσει τον κόσμο της εργασίας – της παιδείας – της υγείας είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

Είναι η κυβέρνηση που αποθέωσε και νομιμοποίησε πολιτικά την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει τους πραίτορες του Πολύδωρα, τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, το όργιο καταστολής στις φοιτητικές κινητοποιήσεις της τελευταίας διετίας, τις προτροπές του ίδιου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για τη χρήση όπλων, από μεριάς αστυνομικών, καθώς και τα άπειρα περιστατικά «τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων» που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο αθώων μεταναστών. Είναι αποτέλεσμα, ευρύτερα, των πολιτικών επιτήρησης των κινημάτων, των καμερών, του ευρωπαϊκού φακελώματος και της συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας των κυρίαρχων. Η δήθεν παραίτηση - παρωδία των υπεύθυνων υπουργών δεν αναιρεί σε καμιά περίπτωση τις πολύ σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. Η πολιτική που προωθεί τις δυνάμεις της αγοράς, την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και την υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις της κερδοφορίας του κεφαλαίου, δε μπορεί παρά να καταφεύγει και να θεοποιεί την κρατική βία ως αναγκαίο στήριγμα των αντι-κοινωνικών της επιλογών.

Η κρατική βία, ως συστατικό στοιχείο και προϋπόθεση για την άσκηση κρατικής πολιτικής, αλλά και ως μέσο πειθάρχησης του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα των κινημάτων της νεολαίας, αποτέλεσε σαφή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του μπλοκ εξουσίας συνολικά . Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της σημερινής τραγωδίας. Αυτοί καλλιέργησαν το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο αναπτύσσεται η κτηνωδία των αστυνομικών οργάνων.

Συναδέλφισσες, -οι, η δολοφονία του 15χρονου μαθητή μας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν μπορεί να σιωπήσει. Το κίνημά μας πρέπει να πάει πέρα από την οργή. Είναι ώρα για αποφασιστικούς νικηφόρους αγώνες ανατροπής! να προχωρήσουμε σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.
Το μαζικό λαϊκό κίνημα να βγει στους δρόμους, με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις – καταλήψεις, συντονισμό των εργατικών και νεολαιίστικων σωματείων και συλλόγων και με συντονισμό των αριστερών δυνάμεων, για ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής του οργίου κρατικής – κυβερνητικής βίας και αντεργατικής επίθεσης.- Να παραιτηθούν τώρα οι Παυλόπουλος – Χηνοφώτης, άμεση παραδειγματική τιμωρία των ενόχων-
Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ-
Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας,. Διάλυση τώρα των ΜΑΤ.
Κίνημα ανατροπής για τις ελευθερίες της εποχής μας, σε σύγκρουση με τον καπιταλισμό που σκοτώνει (στη δουλειά, στον πόλεμο και στην πόλη) και τον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό
Η προσπάθεια κωλυσιεργίας των αποφάσεων από την πλευρά της ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ είναι απαράδεκτη. Είναι ντροπή που δεν υπήρξε άμεση απεργιακή απάντηση αμέσως μετά τη στυγερή δολοφονία. Είναι περισσότερο από ποτέ φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ προσβλέποντας στην επόμενη κυβερνητική θητεία δε θέλει την ανάπτυξη κινήματος και την εκδήλωση μαζικών αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής, αντιδραστικής πολιτικής.

Υ.Γ. Ο Αλέξανδρος, ο 15χρονος μαθητής, είχε στην τσέπη του ένα μικρό δωράκι για κάποια Νίκη που γιόρταζε. Το τρύπησε η σφαίρα του κράτους της καταστολής. Αυτή τη Νίκη θα τη βρούμε εμείς. Θα νικήσουμε το κράτος των δολοφόνων. Θα νικήσουμε αυτούς που τσαλαπατάνε τις ζωές μας. Το σύστημα που θυσιάζει τους 16χρονους στο βωμό της κρατικής βίας θα πάει στη χωματερή της ιστορίας.Για μια κοινωνία που οι νέοι θα περπατούν και θα ζουν ελεύθεροι!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: