13.12.08

εκλογές στην ΕΛΜΕ την Τρίτη 16 Δεκέμβρη

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Γ ΈΛΜΕ-Θεσσαλονίκης
ΤΕΛΟΣ
ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ..

Αποτελούμε ένα ανεξάρτητο, ριζοσπαστικό ρεύμα εκπαιδευτικών που δίνει καθημερινά μάχες μέσα και έξω απ’το σχολείο
Μας ενώνει η ανάγκη ανασυγκρότησης του εκπαιδευτικού κινήματος.
Μέσα από τη διαφορετικότητα μας αναζητούμε απαντήσεις στα αμέτρητα γιατί που μας «πνίγουν»
Επιδιώκουμε την ενότητα απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.
Αναζητούμε τα αναγκαία ριζοσπαστικά αιτήματα, και τις αποτελεσματικές μορφές διεκδίκησης, για να αλλάξουμε το σχολείο και τη ζωή μας. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο.
Αγωνιζόμαστε για ένα ενιαίο Πανεκπαιδευτικό μέτωπο με τους δασκάλους, του φοιτητές, τους μαθητές μας. Ένα μέτωπο παιδείας - εργασίας ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα.
Καταδικάζουμε τη φυσιογνωμία και πρακτική του σημερινού υποταγμένου συνδικαλισμού, που κυριαρχεί στα αιτήματα, στο λόγο στις διεκδικήσεις, στις μορφές των αγώνων μας.
Ζητάμε συνενόχους !
Είμαστε μ’ αυτούς που ξεσηκώνονται στο Μεξικό, μ’ αυτούς που πλημμύρισαν τους δρόμους της Ιταλίας και ακύρωσαν την αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση του Μπερλουσκόνι, είμαστε με τους φοιτητές που βγαίνουν ξανά στους δρόμους, είμαστε μ’ αυτούς που δεν ξέχασαν την παιδαγωγική της ελευθερίας, της ρήξης, μ’ αυτούς που ονειρεύονται να αλλάξουν τους νεκρούς βηματισμούς του συνδικάτου και να τονίσουν με κόκκινα γράμματα τα καινούρια τραγούδια. Μ’αυτούς που δεν αντέχουν να ζουν ανάμεσα σε τοίχους!
Είμαστε μ’ αυτούς που θα ‘διναν ένα βασίλειο για ένα παιδικό χαμόγελο, μ’ αυτούς που θέλουν να αποδίδουν δικαιοσύνη μ’ ένα άστρο ή μ’ ένα γιασεμί, μ’ αυτούς που γνωρίζουν ότι ο κόσμος δε χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει αλλά σ’ αυτήν που σφίγγεται σε μια γροθιά.

Γι αυτό καλούμε όλους όσους συναδέλφους κινούνται σε μια τέτοια λογική να υποστηρίξουν την προσπάθεια μας για ενιαία δράση και συνεργασία και κυρίως να συμβάλλουν στους αγώνες τώρα, κόντρα σε λογικές ανοχής της κυβέρνησης της Ν.Δ, και αναμονής «αυριανών» εκλογικών εξελίξεων που «θα μας λύσουν τα προβλήματα».

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται!

Για ένα σύγχρονο- ΝΙΚΗΦΟΡΟ εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα που θα αντιπαλεύει συνολικά το «εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» του Καραμανλή, , τα προγράμματα σύγκλισης της Ε.Ε., την ΟΝΕ, τη Λευκή και Πράσινη Βίβλο, τις οδηγίες Μπολκενστάϊν, τις στρατηγικές της Μπολόνια και της Λισσαβόνας.

ü Για μια ΕΛΜΕ που θα ξεδιπλώνει τη δράση της με αυτοτέλεια, θα έχει παρέμβαση και άποψη σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν, Και για το μερικό και για το συνολικό. Και για το σήμερα και για το αύριο. θα λειτουργεί συλλογικά σα κύτταρο αγώνα, θα έχει πλούσια συνδικαλιστική, μορφωτική και πολιτιστική δράση και δε θα είναι ένας απλός διακινητής των εγγράφων της ΟΛΜΕ .

ü Για μια ΕΛΜΕ που θα ορθώνεται αποφασιστικά ως εμπόδιο στις αυθαιρεσίες, που θα αντιπαραθέτει στο διοικητισμό και τον αυταρχισμό τη δημοκρατία του Συλλόγου Διδασκόντων, που δε θα συγκαλύπτει τα προβλήματα και δε θα κουκουλώνει τις αδικίες. Που θα καλύπτει τους ελαστικά εργαζόμενους ωρομίσθιους, θα εμπνέει την νέα γενιά των εκπαιδευτικών.
ü Για μια ΕΛΜΕ που θα παλεύει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, που θα βρίσκεται δίπλα τους ,θα λειτουργεί και θα δρα μαζί τους και όχι μακριά από αυτούς στα γραφεία των προϊσταμένων. Που δε θα υποτάσσεται μπροστά σε κομματικές σκοπιμότητες, δεν θα «ξοδεύεται» σε μεγαλόστομους λόγους κοινοβουλευτικής χρήσης, αλλά θα παλεύει αυτά που διακηρύσσει στη ζωή.
ü Για μια ΕΛΜΕ που θα δίνει νέα πνοή στην ανεξάρτητη ακηδεμόνευτη ταξική συνδικαλιστική δράση, θα προωθεί τους πραγματικούς πολύμορφους και αποφασιστικούς αγώνες διάρκειας πέρα από λογικές εθιμοτυπικών απεργιών, τον οριζόντιο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός κινήματος «από τα κάτω» με βάση τον σύλλογο και την Γ.Σ. και ενός ευρύτερου ρεύματος ρήξεων και ανατροπών απέναντι στις κυρίαρχες δυνάμεις και την πολιτική τους.


Κόντρα στο… «κύμα»
της καπιταλιστικής κρίσης!

Η κρίση του 21ου αιώνα είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης παρά ποτέ εκμετάλλευσης των εργαζομένων που συσσώρευσε ένα προκλητικό πλούτο, της αχαλίνωτης κερδοφορίας, της ασυδοσίας της αγοράς, της γιγάντωσης τραπεζών και χρηματιστηρίων, όλων των αντιδραστικών αλλαγών που εφάρμοσαν τα τελευταία 20 χρόνια νεοφιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις.
Είναι, τελικά, κρίση του ίδιου του καπιταλισμού, των μηχανισμών και των αξιών του και όλα δείχνουν ότι θα οδηγήσει σε μια μακρόσυρτη ύφεση, η οποία θα πλήξει ιδιαίτερα έντονα και την Ελλάδα με νέα φτώχεια, ανεργία.
Η παρέμβαση των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Ε.Ε. συνιστά προκλητική ληστεία τεράστιων δημόσιων κονδυλίων που πληρώνει η εργατική τάξη. Όταν οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις και ασφάλιση, δωρεάν και ποιοτικές παιδεία, υγεία και κοινωνικές υποδομές, τότε δεν υπάρχουν λεφτά.
Όταν πρόκειται να «σωθούν» οι τράπεζες, οι σύγχρονοι τοκογλύφοι, τότε ανοίγουν τα θησαυροφυλάκια του κλεμμένου από τους παραγωγούς του πλούτου.
Σε πείσμα όσων ανακαλύπτουν επιστροφή στον Κεϋνσιανισμό, οι κυβερνήσεις και η ολιγαρχία του πλούτου επιδιώκουν να απαντήσουν στην κρίση με μια νέα βουτιά στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και της φύσης, με κόψιμο των κοινωνικών κονδυλίων, με ακόμα πιο αντιδημοκρατικά μέτρα, ενώ οι κίνδυνοι έντασης και γενίκευσης των πολεμικών ανταγωνισμών και αναμετρήσεων μεγαλώνουν.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού έδωσε τσάμπα 260 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στους «παπα-τραπεζίτες» του Βατοπεδίου και προσπαθεί μετά τον ΟΤΕ να πουλήσει την Ολυμπιακή, την ΕΥΑΘ , τα λιμάνια κ.ο.κ. , έρχεται τώρα να δώσει 28 δις. ευρώ, πάνω από το 10% του ΑΕΠ(!), στις δήθεν κραταιές ελληνικές τράπεζες.
Γι’ αυτό και ο προϋπολογισμός – σφαγείο των εργατικών αναγκών προβλέπει νέα αύξηση της φορολογικής αφαίμαξης των εργαζομένων, μηδενικές ουσιαστικά αυξήσεις και συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών για Παιδεία –Υγεία- Κοινωνική ασφάλιση.
Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι απειλή για τους εργαζόμενους και το λαό , το ΠΑΣΟΚ συναινεί , η καθεστωτική Αριστερά δεν μπορεί να αναχαιτίσει την διαρκή κυβερνητική αντεργατική λαίλαπα, παρά την αύξηση της εκλογικής της δύναμης για την οποία ενδιαφέρεται πρωτίστως γι’ αυτό απαιτείται άλλη Αριστερά.

Ν’ αδράξουμε τη μέρα...
O φόβος μας τους ευνοεί, η ακινησία μας τους θρέφει.
Οι εργαζόμενοι έχουμε κι άλλη λύση από την υποταγή και την απογοήτευση Τώρα που τα επί δεκαετίες ιδεολογήματα καταρρέουν, τώρα που «μοιράζεται ξανά η τράπουλα»: να κάνουμε το θυμό, ορμητικό ποτάμι που θα παρασύρει τη λάσπη της απογοήτευσης, να συναντηθούμε στις λεωφόρους των πραγματικών αγώνων με όλες τις ζωντανές δυνάμεις των εργαζομένων
για να πληρώσουν την κρίση από τα κέρδη τους αυτοί που την δημιούργησαν. Για να διεκδικήσουμε από τον πλούτο ότι μας έκλεψαν , ότι μας ανήκει:
Ö 1400 Ευρώ κατώτερος μισθός και σύνταξη για όλους από μια μόνιμη σταθερή εργασία.
Ö Απελευθέρωση των ομήρων – εργαζομένων από τη σύγχρονη Βαστίλη των δανείων, των πιστωτικών καρτών και των τραπεζών. Δραστική μείωση των επιτοκίων δανεισμού και άτοκα δάνεια για την Α΄ κατοικία. Παραγραφή των τόκων στα στεγαστικά δάνεια και των χρεών για την Α΄ κατοικία, των χρεών από κάρτες και καταναλωτικά των φτωχών
Ö Κατάργηση του Φ.Π.Α στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τις υπηρεσίες (ρεύμα, νερό κ.λ.π.). Κατάργηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο.
Ö Αφορολόγητο στα 20.000 ευρώ για τους εργαζόμενους. Κατάργηση του φόρου ιδιοκτησίας Να φορολογηθεί το κεφάλαιο, επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Ö Να εγγυηθεί το κράτος τα ταμεία , τις συντάξεις και το εφάπαξ. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα. Κανένα ευρώ των ταμείων μας στα χρηματιστήρια και στον καπιταλιστικό τζόγο! Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια ίση με τον τελευταίο μισθό
Ö Πλήρη, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους


Όλα είναι «θέμα παιδείας» ….διαφημίζει το ΥπουργείοΜε χρονικό ορίζοντα το 2010 όπως καθορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κυβέρνηση της ΝΔ
με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις.
Το νέο γι’ αυτούς εκπαιδευτικό μοντέλο πρέπει να υποτάσσεται πλήρως στη γραμμή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ότι απέμεινε από την δημόσια εκπαίδευση βουλιάζει, αποδομείται και κατασυκοφαντείται.
Μεγάλα κομμάτια της παραδίνονται στην ιδιωτική εκπαίδευση: τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση, νηπιαγωγεία, κατάρτιση, επιμόρφωση, goneis. gr, Κ.Ε.Σ. κ.α. διαμορφώνοντας νέα πλαίσια κερδοσκοπίας για το κεφάλαιο.
Σχολεία και Πανεπιστήμια εξωθούνται να λειτουργήσουν σαν Ανώνυμες Εταιρίες με managers -bisness plan, χορηγούς, να χτίζονται μέσω των ΣΔΙΤ κ.λ.π.!
..Το φθηνό, ευέλικτο, πειθαρχημένο σχολείο
της αγοράς:
Ö Της χρόνιας λιτότητας και συνεχούς υποχρηματοδότησης, στο 2,75 % (<<5%) με διπλοβάρδιες και 30αρια τμήματα σε άθλια «έξυπνα» διδακτήρια..
Ö Της αποθέωσης της πληροφορίας, της απομνημόνευσης της εμπέδωσης των κυρίαρχων αξιών, της «κάλυψης» της ύλης,.. τελικά της αμάθειας .. Στο στόχαστρο τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών με την αύξηση και την εντατικοποίηση της ύλης των νέων βιβλίων. Ένα σχολείο που καλλιεργεί μόνο δεξιότητες και εξοβελίζει την κριτική σκέψη και την ολόπλευρη γνώση. Το ΓΕΛ ..σαν φροντιστήριο το ΕΠΑΛ διαλυμένο, εικονική πραγματικότητα.
Ö Των εξεταστικών και ταξικών φραγμών, της βάσης του 10, του αποκλεισμού όλο και περισσότερων παιδιών που τα ωθεί στην πρόωρη κατάρτιση ή στην ευέλικτη απασχόληση και την ανασφάλιστη εργασία
Ö Της υποταγής, της χειραγώγησης και της αξιολόγησης όπου ποτέ δεν πάρθηκε υπόψη η γνώμη μας αλλά μας ζητιέται να «εφαρμόζουμε» εγκυκλίους, να «προγραμματίζουμε», να αναλάβουμε εμείς τις ευθύνες της κακοδαιμονίας και των αδιεξόδων του σχολείου και να «αξιολογηθούμε» για αυτά. Ένα σχολείο που περισσεύει ο αυταρχισμός και η διοικητική αυθαιρεσία ξαναφέρνοντας στην επιφάνεια σκονισμένες σελίδες του επιθεωρητισμού ακόμα και με διώξεις συναδέλφων.
Ö Της εργασιακής περιπλάνησης , των υπεραριθμιών και ανασφάλειας, όπου η απόκτηση μονιμότητας θα αφορά όλο και λιγότερους, όσο η αναπλήρωση και η ωρομισθία θα παίζουν το ρόλο δούρειου ίππου για την κατάργησή της (11000 εκπ/κοί, στην ωρομισθία, με μισθούς 300 ευρώ το μήνα!)
Ö Των μισθών και συντάξεων που ξέχασαν το λήμμα «αυξήσεις» oι μισθοί του νεοδιόριστου στα 1000 ευρώ, ενώ με 35 χρόνια οι εκπαιδευτικοί δε ξεπερνούν τα 1500 ευρώ
Ö Των αντιασφαλιστικών νόμων, που μας θέλουν μέσα στην τάξη, πάνω από τα 65, δέσμιους μιας σύνταξης πενιχρής, με τα ταμεία λεηλατημένα, την ελπίδα του «εφάπαξ» να εξανεμίζεται σε.. ομόλογα;
Ö Της ανύπαρκτης επιμόρφωσης από κάθε λογής εταιρείες που πουλούν σεμινάρια για ..πάσα επιστήμη.

Θα το αλλάξουμε το σχολείο… θα την αλλάξουμε τη ζωή…
είναι θέμα παιδείας!

Ö Ενιαίο, δωδεκάχρονο, υποχρεωτικό, δημόσιο & δωρεάν σχολείο με υποδομές, πρωινή λειτουργία, 20αρια τμήματα, νέα Α.Π. και βιβλία της ολόπλευρης γνώσης και της κριτικής σκέψης χωρίς εξεταστικά φίλτρα και ελεύθερη πρόσβαση σε ενιαία δημόσια και δωρεάν Πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Ö αύξηση του προϋπολογισμού για την παιδεία στο 15% του Κ.Π. και στο 5% του ΑΕΠ
Ö έγκαιρες μαζικές προσλήψεις με βάση το χρόνο κτήσης του πτυχίου και κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών με μόνιμους διορισμούς. Kατάργηση της ωρομίσθιας , της αναπλήρωσης και των ρουσφετολογικών αποσπάσεων.
Ö ουσιαστική αναβάθμιση της ΤΕΕ με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών της
Ö καθολική, ετήσια, εισαγωγική τον 1ο χρόνο και περιοδική επιμόρφωση σε συνεργασία με τα ΑΕΙ..
Ö παιδαγωγική ελευθερία, «όλη η εξουσία» στο σύλλογο διδασκόντων. Όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση
Ö ενιαία εκπαιδευτική πολιτική. όχι στην αποκέντρωση-απονέκρωση της παιδείας


Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Εσύ, που βλέπεις, ακούς, προβληματίζεσαι, καμιά φορά εξοργίζεσαι, αλλά συνήθως σιωπάς ή ψιθυρίζεις ή απλά συνηθίζεις με όλα όσα γίνονται γύρω σου, με όλα όσα βλέπεις κι ανέχεσαι…Για όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες στιγμές που σώπασες…
Έλα στη Γενική Συνέλευση.. Έλα να βρεθούμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε και να χαράξουμε μαζί τα επόμενα βήματα. Πάρε το λόγο θαρρετά και έκφρασε τις ανησυχίες και τις απόψεις σου. Το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ανήκει σε όλες και σε όλους μας και όχι μονάχα στους συνδικαλιστές. Ναι, η εποχή είναι πιο δύσκολη. Αλλά γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας θα καθοριστεί από τις μάχες του σήμερα, πρέπει το μπλοκ του Αγώνα να βρει την ενότητα και την αγωνιστικότητά του, να ξαναβρεί το χαμόγελο και την αισιοδοξία,. Να βρει τους τρόπους και τις μορφές να ξαναβγεί στο προσκήνιο, να ξαναγίνει ο πρωταγωνιστής των ημερών.
Ο επίσημος κομματικός συνδικαλισμός, ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ σάπιος μέχρι το κόκαλο, μοιράζει χαμόγελα , sms και υποσχέσεις για να υφαρπάξει ψήφους και δύναμη και την ίδια στιγμή, συνυπογράφει φαρδιά πλατιά τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο. Στα Δ.Σ. ανενεργοί και αρνητές κάθε αγωνιστικού σκιρτήματος, «μαζεύουν ένσημα» για να γίνουν διευθυντές, αιρετοί, προιστάμενοι κ.λ.π.
Όσοι θέλουν να κάνουν τους αγώνες ψήφους είτε εκμαυλίζοντας τον κόσμο με επικοινωνιακά τρικ, θαυμάζοντας τα ποσοστά τους στις εκλογές αλλά όχι στις απεργίες, διαχειρίζονται το άθλιο σκηνικό, είτε μένοντας στη γωνία και στις κομματικές «παρελάσεις», αρνούνται να συμβάλουν στην αναγκαία δημιουργία ενός ενωτικού, μαχητικού κινήματος ρήξης και ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής
οι αγώνες και τα συνδικάτα στα χέρια των εκπαιδευτικών!
Στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ενίσχυσε το ανεξάρτητο αγωνιστικό ρεύμα, ενίσχυσε την αυτόνομη, μαχητική φωνή της
Ενωτικής Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας
Για μια ΕΛΜΕ που θα σπάσει το τείχος της σιωπής και θα ορθώσει ένα νέο συλλογικό Λόγο για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας
Αντέχουμε τη ζωή επί πιστώσει; Αντέχουμε να μας λεηλατούν χωρίς να φρενάρουν πουθενά;
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΩΣ ΕΔΩ !
Θέλουμε να ζήσουμε και να εργαστούμε με αξιοπρέπεια σε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο, ελεύθερο, δημιουργικό και ανοιχτό σε όλους τους μαθητές και τις ανάγκες τους. Να σπάσουμε τα διλήμματα. Παίρνουμε θέση !
ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
Είναι ώρα να αντισταθούμε στις επιλογές που μας ετοιμάζουν. Είναι ώρα να ακουστεί επιτέλους και η δική μας φωνή.
ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ !
ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Υποψήφιοι για το Δ.Σ της Γ ΈΛΜΕ-Θ.

ΒΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓ.-ΦΟΙΒΟΣ
ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ

ΛΑΘΗΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΛΑΘΗΡΑ ΓΙΑΝΝΑ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΜΠΕΝΤΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΑΡΤΑΡΙΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΘΥΜΗΣ

ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

Επικοινωνία: enotiki. blogspot.com
www.paremvaseis.gr
enotiki@yahoo.gr
6979850143--6978300483

Δεν υπάρχουν σχόλια: