22.1.13

Κοινή σύσκεψη ΕΛΜΕ-Διδασκαλικών Συλλόγων Θεσ/νίκης (23/1)


Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  θεωρεί αναγκαίο  το συντονισμό και την κοινή δράση με τις άλλες ΕΛΜΕ της πόλης καθώς και με τους συλλόγους δασκάλων της περιοχής και της πόλης μας.
Ο αγωνιστικός συντονισμός πρέπει να πάρει ουσιαστικά χαρακτηριστικά με πολιτική εμβάθυνση στη βάση των προβλημάτων και των συλλογικών αποφάσεων των οργάνων του εκπαιδευτικού κινήματος. Μπορεί να είναι καθοριστικός για την έκβαση των διεκδικήσεων μας, γιατί διαμορφώνει  μαζικούς όρους στους αγώνες μας, αλλά μπορεί να αποτελέσει και το ποιοτικό, ίσως,  στοιχείο που θα μας οδηγήσει στις απαραίτητες νίκες.
Στα πλαίσια αυτά η Γ ΕΛΜΕ καλεί και συμμετέχει σε κοινή συνάντηση ΕΛΜΕ, συλλόγων Π.Ε την Τετάρτη 23/1 με θέμα την αναγκαιότητα της απάντησης του κλάδου στον καταιγισμό μέτρων ενάντια  στην παιδεία και τους εκπαιδευτικούς, στο τοπικό αλλά και σε γενικότερο επίπεδο. Να ξεκινήσουμε κοινές συναντήσεις, συσκέψεις και συζητήσεις κατά δήμο με καθηγητές, με εκπροσώπους των συλλόγων διδασκόντων, με τους συλλόγους γονέων, με γονείς και μαθητές για τα καθημερινά προβλήματα των σχολείων. Να συμβάλλουμε στις συναντήσεις να αποφασίζουμε την οργάνωση πολύμορφων δραστηριοτήτων με εκδηλώσεις, συζητήσεις, εξορμήσεις ενημέρωσης, παρεμβάσεις στις τοπικές και εκπαιδευτικές αρχές και κινητοποιήσεις.
Οι κοινές συναντήσεις να επιδιώξουμε να πάρουν διαχρονικά χαρακτηριστικά  και διεκδικητικό χαρακτήρα. Οι ΕΛΜΕ να συγκεκριμενοποιήσουν αγωνιστικό πρόγραμμα διεκδικήσεων και να το καταθέσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίες να πραγματοποιηθούν άμεσα, όπου και θα εγκριθεί και θα οργανωθεί και ο κοινός αγωνιστικός προγραμματισμός.

Για το Δ.Σ. της Γ΄ Ε.Λ.Μ.Ε.-Θ

                                   Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν.Γραμματέας
                           Τρανός Τριαντάφυλλος                                Λαθήρα Γιάννα           

Δεν υπάρχουν σχόλια: