9.1.13

Αποτελέσματα εκλογών Γ΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης (13/12) - Συγκρότηση ΔΣ





ΨΗΦΟΙ
2012
Ε
Δ
Ρ
Ε
Σ
%
ΨΗΦΟΙ 2011
ΕΔΡΕΣ
%
ΨΗΦΟΙ 2010
ΕΔΡΕΣ
%
ΣΥΝ.ΕΚ
197 (+25)
2
32
172
2
30%
213
2
29,8%
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

157(+32)

2

25,6

125

2

21,8%

119

1

16.6%
ΕΣΑΚ -ΔΕΕ
100 (-17)
1
16,3
117
2
20,4%
127
1
17,7%
ΔΑΚΕ
113  (+6)
1
18,4
107
1
18,6%
115
1
16.1%
ΠΑΣΚ
47 (-6)
1
7,7
53

9,2%
142
2
19,8%


Μετά από έναν ολόκληρο μήνα (!) αναβολών και καθυστερήσεων (με κύρια ευθύνη της «νεοφώτιστης» ΠΑΣΚ) συγκροτήθηκε τελικά χθες, 8 Ιανουαρίου το Δ.Σ. της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα μαίνεται η σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα: αλλαγές στις περιοχές μετάθεσης, νέοι εγκάθετοι Περιφερειακοί Διευθυντές, φορολογική ληστεία, νέα πειθαρχικά, αξιολόγηση, μετακινήσεις, απολύσεις, νέοι νόμοι για το Λύκειο και την Τεχνική Εκπαίδευση, υποχρηματοδότηση κ.ο.κ., ενώ ο κλάδος θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται σε διαδικασίες οργάνωσης της αντεπίθεσής του.
Ως Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία καταθέσαμε στο Δ.Σ. πρότασή για προεδρείο αγωνιστικής συνεννόησης των παρατάξεων της εκπαιδευτικής αριστεράς, ώστε να συμβάλλει:
  • στην αναβάθμιση και ουσιαστική λειτουργία και δράση του ΔΣ με την ενίσχυση των αμεσοδημοκρατικών θεσμών  Γ.Σ., επιτροπές αγώνα, και στόχο τη μαζικότερη  συμμετοχή των συναδέλφων στη ζωή του σωματείου.
  • στην αγωνιστική κατεύθυνση του σωματείου και τη  συμβολή του στη δημιουργία ενός μαχητικού ,αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής της πολιτικής συγκυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ: με την ενίσχυση του συντονισμού των σωματείων (ΕΛΜΕ-Θ, Διδασκαλικοί σύλλογοι, πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων).
  • στη διαμόρφωση ενός κινήματος της βάσης των εκπαιδευτικών, των αποφασιστικών νικηφόρων αγώνων, κόντρα στον κρατικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, την εσκεμμένη αδράνεια της ΟΛΜΕ, την λογική των αποσπασματικών 24ωρων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας των ανυπόληπτων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Στα πλαίσια αυτά διεκδικήσαμε τον πρόεδρο με τη λογική της εναλλαγής σε όλες τις θέσεις του προεδρείου (πρόεδρος, γραμματέας, αντιπρόεδρος) των παρατάξεων της εκπαιδευτικής αριστεράς.
(Αγωνιστική Συνεργασία,  Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία, ΕΣΑΚ–ΔΕΕ.)  Η εναλλαγή θεωρούμε θα ενίσχυε τις ελπίδες αναζωογόνησης του σωματείου και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων σ’ αυτό.
Η πρόταση μας  δεν έγινε δεκτή   από   ΠΑΜΕ/ΕΣΑΚ που επέμενε στη λογική του «αναλογικού προεδρείου», αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου Η Αγωνιστική Συνεργασία δε δέχτηκε συνολικά την πρόταση μας και διεκδίκησε τον πρόεδρο.
Μετά την απόρριψη της πρότασης μας, στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν, συνεπείς ως τέλους με τη λογική που καταθέσαμε, ψηφίσαμε τη Αγωνιστική Συνεργασία για τη θέση του προέδρου, προτείναμε το ΠΑΜΕ στη θέση του αντιπροέδρου, την οποία απέρριψε και ψήφισε τον υποψήφιο της… ΔΑΚΕ(!), και τη διεκδικήσαμε εμείς, με τη λογική και δέσμευση της εναλλαγής. Διεκδικήσαμε επίσης και αναλάβαμε τη θέση του γραμματέα.
Ως Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία, τόσο από τις  θέσεις μας στο προεδρείο όσο και με τη συνολική και συλλογική μας δράση στην ΕΛΜΕ θα επιδιώξουμε να συμβάλλουμε στην  ανασυγκρότηση του σωματείου μας , που επείγει εξαιρετικά, με την ενεργοποίηση όλου του μαχόμενου κλάδου, για να ξαναγίνει περήφανος, απείθαρχος και υπόδειγμα μαχητικότητας, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του, για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου που, με αποφασιστικούς, πολύμορφους, συντονισμένους αγώνες, θα ανατρέψει την πολιτική κοινωνικού ολοκαυτώματος έχοντας πυξίδα  και προοπτική την αντίπαλη πρόταση  για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, όλη τη γνώση και όλους τους καθηγητές σε μια άλλη κοινωνία και δημοκρατία των εργαζομένων !!

Με ενότητα, αγωνιστική διάθεση, σχέδιο, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία
μπορούμε να τους ανατρέψουμε !
 (Επικοινωνία: τηλ. 6979850143, 6978300483,  lathgi@yahoo.gr  gla8iras@otenet.gr 
enotiki.blogspot.com facebook: ενωτική αγωνιστική πρωτοβουλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: