13.10.12

Συνάντηση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Θεσσαλονίκης, 14/10


Την Κυριακή 14/10, στις 6 μ.μ., στην ΕΔΟΘ ( Προξένου Κορομηλά 51) θα γίνει συνάντηση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Θεσσαλονίκης και όσων συντρόφων μπορούν να πάρουν μέρος από τους γειτονικούς νομούς.

Η συζήτηση που θα κάνουμε αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, την επέλαση των νέων μέτρων, την κατάθεση τους για ψήφιση και τη δυνατότητα του κινήματος για την ανατροπής τους, την κατάσταση στην εκπαίδευση και την οργάνωση της απάντησης του εκπαιδευτικού κινήματος. Θα μας απασχολήσει επίσης η οργάνωση της συμμετοχής του κλάδου στην απεργία της Πέμπτης 18/10, στις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες που έχουν εξαγγελθεί από τις ΕΛΜΕ (αξιοποίηση του απεργιακού υλικού και διακίνησή του στα σχολεία), καθώς και η δυνατότητα να υπάρξει κλιμάκωση των αγώνων τώρα.

Πρέπει να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό του πλαισίου και του προγράμματος δράσης των Παρεμβάσεων για το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει ενημέρωση για την προσπάθεια που ξεκίνησε για συντονισμό των ΕΛΜΕ, των Διδασκαλικών Συλλόγων και των σωματείων υγείας , καθώς και συζήτηση για το πώς θα συμβάλλουμε ώστε ο συντονισμός να συνεχιστεί και να γίνει πιο αποτελεσματικός.

Τέλος,  θα μιλήσουμε για την οργάνωση και τη συγκεκριμενοποίηση της παρέμβασής μας στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που θα γίνουν στις 7 Νοέμβρη, για τις δυνατότητες να πετύχουμε την υλοποίηση των στόχων μας, της εκλογής αιρετού στα Δυτικά, της καταγραφής εκλογικής ανόδου των ψηφοδελτίων μας, της δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για τα σχήματά μας μπροστά στις εκλογές των ΕΛΜΕ. Συνολικά, οφείλουμε να εξετάσουμε πως θα αξιοποιήσουμε τις εκλογές για να επιδράσουμε στο δυνάμωμα των σωματείων μας, του κινήματος και της ριζοσπαστικοποίησης των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: