10.2.12

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!Όλοι στην απεργία, όλοι στους δρόμους!


Εμείς δεν υπογράφουμε δανειακή σύμβαση και Μνημόνιο
Σύγκρουση με το Μαύρο Μέτωπο και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
Η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ έρχεται να αποτελειώσει τα στοιχειώδη δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί με μαθηματικά ακρίβεια στη χρεοκοπία. Ήδη ομολογούν ότι τα καταστροφικά μέτρα που συμφώνησαν δεν θα αποδώσουν και ετοιμάζονται για νέα, χειρότερα μετά από τρεις μήνες. Στόχος τους σήμερα είναι οι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και χωρίς ελπίδα. Επόμενος στόχος τους αύριο με τη χρεοκοπία είναι η δημόσια περιουσία, οι υποδομές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Είναι χυδαία προπαγάνδα ότι οι μισθοί των 400 ευρώ θα φέρουν επενδύσεις. Αλλιώς θα ήταν γεμάτη επενδύσεις η Βουλγαρία. Είναι βρόμικο ψέμα ότι οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα θα βελτιώσουν το δημόσιο. Δε σημαίνει παρά λιγότερες, χειρότερες και ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, αλλά και τραπεζίτες, εργοδότες αντιμετωπίζουν το ψωμί μας σαν διαφυγόντα κέρδη, τη σταθερή δουλειά σαν εμπόδιο για να έχουν τον εργαζόμενο φοβισμένο και προσκυνημένο. Εμείς, οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, την κοινωνία δεν υπογράφουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο. Αρνούμαστε τη χούντα της «οικονομικής διακυβέρνησης» της ΕΕ που αναγορεύει τη σταθερότητα του ευρώ σε σκοπό ύπαρξης του ανθρώπου.
Η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον εγκάθετο των τραπεζών Παπαδήμιο συμφώνησε αποδεχόμενη όλες τις απαιτήσεις των τοκογλύφων και του κεφαλαίου. Τώρα αυτός ο θίασος των υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ βιάζεται να ψηφίσει το τερατούργημά της για να μας δέσει οριστικά στο μαύρο μέλλον μιας εξαθλιωμένης ζωής. Το μόνο που τους καίει είναι να μη γίνουν εκλογές άμεσα ενώ αυτοί θα κρύβονται από τη λαϊκή οργή.
Τώρα όμως είναι η ώρα του λαού. Καμιά συμφωνία δεν είναι αποδεκτή, όσοι βολευτές και αν την ψηφίσουν. Όλοι βγαίνουμε στους δρόμους. Οργανώνουμε και συμμετέχουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 48ωρης απεργίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 10-11/2. Γεμίζουμε τους δρόμους και τις πλατείες στο πανεργατικό-πανελλαδικό τριήμερο κινητοποιήσεων, με το σχολείο μας και την ΕΛΜΕ μας. Οι Παρεμβάσεις ΔΕ προτείνουν τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από Δευτέρα με πολιτική απεργία διαρκείας, στην οποία να ενταχθεί και η ψηφισμένη 24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ για την Τρίτη 14/2.
  • Δεν το αναγνωρίζουμε το χρέος, απαιτούμε τη διαγραφή του.
  • Να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.
·         Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση και το Ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ – Όχι στα νέα μνημόνια. Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
·         Όχι στο σχολείο της αγοράς και της αμάθειας του δήθεν νέου και του τεχνολογικού λυκείου.
Να καταργηθεί ο νόμος 4024/11 (βαθμολόγιο-μισθολόγιο). Όχι σε μισθούς πείνας, την αξιολόγηση και τις απολύσεις. Ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρεπείς συντάξεις
·        Παρασκευή 10/2 και Σάββατο 11/2, 10.00πμ, προσυγκέντρωση στην Καμάρα, μαζί με την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων


Δεν υπάρχουν σχόλια: