6.2.12

Τρίτη 7/2: 24ωρη απεργία ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ PSI
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ
Οι Παρεμβάσεις ΔΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και τις διαδηλώσεις την Τρίτη 7 Φλεβάρη. Λέμε ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση και τη νέα συνθήκη σταθερότητας της ΕΕ, ΟΧΙ στα νέα μνημόνια που αυτά συνεπάγονται. Η συμφωνία που μεθοδεύει η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου υπό τον δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο οδηγεί σήμερα στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό και αύριο στη χρεοκοπία και την καταλήστευση του παραγόμενου πλούτου, των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χωράς από τους τοκογλύφους.
Αυτή η πολιτική βάζει μπουρλότο στο εκπαιδευτικό σύστημα. Χωρίς βιβλία, χωρίς πετρέλαιο, χωρίς μεταφορά μαθητών στην περιφέρεια, θα αφήσουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, αφού κυβέρνηση και τρόικα συζητάνε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, μαζί με άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτά σε ένα σχολείο που υποβαθμίζεται διαρκώς σε ένα εξεταστικό κέντρο, μακριά από τα μορφωτικά εργασιακά δικαιώματα της μαθητικής νεολαίας.
Μετά τους μισθούς πείνας, την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έρχεται η αξιολόγηση, όχι φυσικά για να βελτιωθεί η εκπαίδευση, αλλά για να τροκρατηθεί ο εκπαιδευτικός και τελικά να απολυθεί. Υψώνουμε ανάστημα και λέμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. Η απεργία της Τρίτης 7.2.2012 δεν είναι παρά η πρώτη απάντηση στο δρόμο για μια αποφασιστική αναμέτρηση. Σταθμός σε αυτή την αναμέτρηση και η πενθήμερη κινητοποίηση με την 24ωρη που αποφάσισε ο κλάδος. Επείγει σε αυτές τις συνθήκες ένας νέος γύρος γενικών συνελεύσεων για οργανωθεί αυτός ο αγώνας. Η συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας θα ξεπεράσει όσους πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων μεθοδεύουν την εκτόνωση της οργής των εργαζομένων.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, συμμετέχουμε στον πανεργατικό αγώνα ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, παλεύουμε ενάντια στο σχολείο της αμάθειας και της αγοράς, το σχολείο του Μνημονίου με στόχο το ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά, με εκπαιδευτικό μόνιμο και με αξιοπρεπείς αποδοχές.
  • Δεν το αναγνωρίζουμε το χρέος, απαιτούμε τη διαγραφή του.
  • Να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.
·         Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση και το Ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ – Όχι στα νέα μνημόνια. Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
·         Όχι στο σχολείο της αγοράς και της αμάθειας του δήθεν νέου και του τεχνολογικού λυκείου.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4024/11 (βαθμολόγιο-μισθολόγιο). Όχι σε μισθούς πείνας, την αξιολόγηση και τις απολύσεις. Ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρεπείς συντάξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: