16.1.12

ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Για τις 17 Γενάρη έχει προκηρυχτεί παναττική 24ωρη απεργία από όλα τα εργατικά κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Ελευσίνας). Η απεργία αυτή έχει ως κεντρικό ζήτημα την αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας,, αλλά και τη συμπόρευση και το συντονισμό των εργαζομένων με τους αγώνες που ξετυλίγονται αυτή την περίοδο,


Σε όλους τους εργασιακούς χώρους ξετυλίγεται μια πρωτόγνωρη επίθεση από τους εργοδότες, τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Απολύσεις, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και εκ περιτροπής εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων ..
Τα ίδια μέτρα δρομολογούνται και στο δημόσιο τομέα (περικοπές μισθών και συντάξεων, εφεδρεία, μη καταβολή δεδουλευμένων, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ )
Η επίθεση παίρνει χαρακτηριστικά κοινωνικού πολέμου σε βάρος της εργασίας. Με το νέο υπερμνημόνιο (μνημόνιο plus) που περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο, τη νέα δανειακή σύμβαση και των μέτρων που τη συνοδεύουν, εμπεδώνεται μια δεκαετής επίθεση βαρβαρότητας ενάντια στο λαό, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό, ενώ ο τόπος θα μετατραπεί σε μια εκτεταμένη ευρωκινεζική ζώνη βάρβαρης εκμετάλλευσης, θα επιβληθεί πραγματική δικτατορία των αγορών, των εργοδοτών και των πολυεθνικών.
ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ- Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Απέναντι σε αυτή την επίθεση η εργατική αντίσταση όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά δυναμώνει .Όπως οι δυνάμεις του συστήματος συγκροτούν το δικό τους «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ», πρέπει κι εμείς οι εργαζόμενοι να οικοδομήσουμε το δικό μας «ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ». Βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων.
Γι’ αυτό συντονιζόμαστε με κάθε χώρο που αντιστέκεται, με τους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, με το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα.
ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ η ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΔΟΕ συμμετέχουν στην απεργία με παναττική στάση εργασίας. Στην πόλη μας το ΠΑΜΕ και η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλούν σε απογευματινά συλλαλητήρια .
Το ΔΣ της Γ΄Ε΄ΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια.
Για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στη φτώχια, την ανεργία, τη δραματική μείωση των μισθών. Να ενώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στις απολύσεις είτε βαφτίζονται εφεδρεία είτε ορθολογική κατανομή προσωπικού, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις .
Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους απεργούς στην ελληνική Χαλυβουργία, στον ALTER, στη Λούκισα, στην Ελευθεροτυπία, στο νοσοκομείο Ερρύκος Ντυνάν, στους εργαζόμενους στην Αλεξ ΠΑΚ, στον Κατσέλη, στο Γερολυμάτο cosmetics, στο Μύλωνα, στα NOTOS GALERY, στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, στους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας τηλεόρασης και των ΜΜΕ και στους εργαζόμενους εκατοντάδων άλλων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αγώνες.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                            ΤΡΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ                    ΛΑΘΗΡΑ ΓΙΑΝΝΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: