16.1.12

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 1

Με τα ενημερωτικά δελτία μας επιδιώκουμε την καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση των συναδέλφων της ΕΛΜΕ για τις προτάσεις και τη δράση μας στο Διοικητικό Συμβούλιο.


ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΙΣ 10-1-2012
Συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου σε σώμα- εκλογή προεδρείου

Καταθέσαμε την πρότασή για εναλλασσόμενο προγραμματικό προεδρείο των παρατἀξεων της εκπαιδευτικής αριστεράς..
- Εναλλαγή σε όλες τις θέσεις του προεδρείου , Πρόεδρος, Γραμματέας, Αντιπρόεδρος.Να εναλλαχτούν οι εκλεγμένοι συνάδελφοι και από τους τρεις χώρους, Αγωνιστική Συνεργασία, Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία, ΕΣΑΚ – ΔΕΕ.
- συμφωνία λειτουργίας και δράσης του ΔΣ στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης του σωματείου και συμβολή του στη δημιουργία ενός μαχητικού ,αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής της πολιτικής συγκυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ
Στην πρόταση μας πήραμε υπόψη :
-το νέο συσχετισμό που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές με την συντριπτική ενίσχυση της εκπαιδευτικής αριστεράς , που δημιουργεί ελπίδες αναζωογόνησης του σωματείου. Θεωρούμε πως η εντολή των συναδέλφων είναι σαφής. Οι δυνάμεις της αριστεράς οφείλουν να ανταποκριθούν στην επιτακτική αναγκαιότητα της κοινής δράσης . Η ευθύνη που μας αναλογεί είναι μεγάλη και ιστορική και μας αφορά όλους δεν χρειάζονται λογικές είτε ιδιοκτησίας του σωματείου είτε αποστασιοποίησης απ’ αυτό
-την αναγκαιότητα μιας ουσιαστικής λειτουργίας του Δ.Σ. με στόχο την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και τη συσπείρωση των συναδέλφων.
Η εναλλαγή στο προεδρείο θα ενίσχυε περισσότερο τις ελπίδες αναζωογόνησης του σωματείου και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων σ’ αυτό.
Η πρόταση μας , παρόλο που δημιούργησε θετικούς προβληματισμούς στις υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις, δεν έγινε δεκτή τόσο από ΠΑΜΕ/ΕΣΑΚ όσο και από Αγωνιστική Συνεργασία που συμφώνησαν στη λογική του «αναλογικού προεδρείου».


Ως Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία, τόσο από τη θέση του γραμματέα στο προεδρείο όσο και με τη συνολική και συλλογική μας δράση στην ΕΛΜΕ θα επιδιώξουμε και θα συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση του σωματείου μας , που επείγει εξαιρετικά,με την ενεργοποίηση όλου του μαχόμενου κλάδου, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του, για τη δημιουργία ενός μαχητικού ,αγωνιστικού μετώπου που με αποφασιστικούς, πολύμορφους, συντονισμένους αγώνες θα ανατρέψει την πολιτική κοινωνικού ολοκαυτώματος με πυξίδα και προοπτική την αντίπαλη πρόταση για μια ποιοτική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση


Με ενότητα, αγωνιστική διάθεση, σχέδιο, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία

μπορούμε να τους ανατρέψουμε !





Δεν υπάρχουν σχόλια: