29.11.11

ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ!

  Καμία ανοχή στη κυβέρνηση των τραπεζών και του κατεστημένου



Από τη 48ωρη Γενική Απεργία της 19ης και 20ης Οκτώβρη μέχρι τη λαϊκή έφοδο στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη, ο λαός εισέβαλλε ορμητικά στο προσκήνιο, σε μια εξελισσόμενη κοινωνική εξέγερση. Αυτό το ορμητικό ποτάμι πέτυχε μια πρωτοφανή νίκη, παρέσυρε την κυβέρνηση Παπανδρέου στην κατάρρευση, οδήγησε σε πανικό και κρίση ολόκληρο το πολιτικό σύστημα

Για να ανακόψει αυτό το ρεύμα και να γονατίσει το μαχόμενο λαό το αστικό μπλοκ εξουσίας ενώνεται και με κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» επιβάλλει την κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ. Καμιά ελπίδα δεν μπορεί να αποθέσει ο λαός σε τέτοιες κυβερνητικές λυκοσυμμαχίες!

 Πρόκειται για κυβέρνηση, εκπρόσωπο και υπηρέτη όλων των αφεντάδων: τραπεζιτών, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, τρόικας.

 Είναι μια κυβέρνηση «πολεμικής ετοιμότητας» της αστικής τάξης για την εκστρατεία ενάντια στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

 Συγκροτήθηκε με πολιτική εντολή να εφαρμόσει για το διάστημα της θητείας της τις μέχρι τώρα συμφωνίες με την τρόικα (να κάνει δηλαδή απολύσεις στο δημόσιο, να εφαρμόσει την εργασιακή εφεδρεία, να κόψει μισθούς και συντάξεις, να κλείσει σχολεία και νοσοκομεία, να εισπράξει τα χαράτσια και να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία)

 Διακηρυγμένος στόχος της είναι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης και των νέων μέτρων, η προώθηση των ατελείωτων δόσεων της αντεργατικής επίθεσης.

 Κραδαίνει το «μονόδρομο» των μνημονίων, της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, για να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή. Για να κοντύνει τη διάθεση του λαού να αντιπαλέψει «όλες τις δυστυχίες, που το σύστημα εξουσίας τους, μας πουλάει σαν μοιραία περιστατικά».

Νέα Δανειακή Σύμβαση : Σωτηρία ή καταδίκη ;

Τι εξελίξεις δρομολογούνται με τη νέα δανειακή σύμβαση στην οποία δεσμεύονται ΠΑΣΟΚ , ΝΔ,ΛΑΟΣ;
1. Στη χώρα θα εγκατασταθεί Μόνιμη Ύπατη Αρμοστεία από 300 επίτροπους με επικεφαλής τον Ράινχεμπαχ. Αυτοί οι 300 γκαουλάιτερ θα αποτελούν την πραγματική κυβέρνηση της χώρας, θα ελέγχουν και θα αποφασίζουν καθημερινά σε όλα τα υπουργεία πίσω από τις μαριονέτες – «υπουργούς».
2. Το περίφημο «κούρεμα» αφορά μόνο το μέρος των ομολόγων που βρίσκονται κυρίως στην κατοχή των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, ελληνικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών
(κατά 50% θα κουρευτούν μόνο τα 150 από τα 360 δις ευρώ του χρέους !)

Ασφαλιστικά ταμεία: Το μεγάλο θύμα!


Από τα αποθεματικά των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων, περίπου 26 δις ευρώ είναι επενδυμένα σε κρατικά ομόλογα, ομόλογα που παρακρατά υποχρεωτικά η Τράπεζα της Ελλάδας και ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια τραπεζών. Άρα, τα αποθεματικά των ταμείων, μετά από την πολύχρονη λεηλασία κατά 60 δις από κράτος, τράπεζες και εργοδότες, μετά την αφαίμαξη των «δομημένων», θα μειωθούν κατά 50%, βουλιάζοντας στα 13 δις. Πρακτικά, τα ταμεία θα είναι το μεγάλο θύμα του «κουρέματος». Που σημαίνει ότι οδεύουμε σε μεγάλο «κούρεμα» των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων – κι αυτή είναι η πρώτη και μεγάλη πρακτική συνέπεια της απόφασης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

3. Αντίστοιχο πλήγμα θα δεχτούν και οι ιδιωτικές ασφαλίσεις, μιας και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες κατέχουν κρατικά ομόλογα αξίας 4,5 δις ευρώ

4. Εξαιρούνται γύρω στα 200 δις ευρώ του χρέους που αφορούν τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα μακροπρόθεσμα ομόλογα, τα ομόλογα του Μνημονίου 1 κλπ. Άρα, το «κούρεμα» του χρέους του ελληνικού δημοσίου εξαιρεί τους δανειστές της χώρας !

5. Επιδιώκεται να αλλάξει η νομική βάση του χρέους και να μετατραπεί από χρέος σε ομόλογα εκδοθέντα με βάση τους κανόνες του ελληνικού δικαίου σε χρέος διακρατικό με ομόλογα που θα έχουν εκδοθεί σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο. Αυτό σημαίνει απλά ότι διασφαλίζονται με λεόντειους όρους οι δανειστές που μπορούν να απαιτήσουν την υποθήκευση και δήμευση ακόμα και των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη (δηλ. του ελληνικού δημοσίου).

6. Προβλέπεται η ενίσχυση της συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI, δηλ. Private Sector Invelopment) στην όλη διαδικασία. Τι σημαίνει αυτό ; Πριν τη σύσκεψη κορυφής, ήδη από τα μέσα Οκτώβρη, διάφοροι διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, αγόραζαν μετά μανίας ελληνικά ομόλογα σε

 εξευτελιστικές τιμές. Πρόκειται για τα περίφημα vulture funds (ληστρικά κεφάλαια) που ειδικεύονται σε εξαγορά ομολόγων εταιρειών ή κρατών που βρίσκονται στο κατώφλι της χρεοκοπίας. Τα αγοράζουν σε τιμές εξευτελιστικές και μετά την πτώχευση διεκδικούν ολόκληρη την αξία τους ! Επομένως οι κύριοι “PSI” έχουν ισχυρά συμφέροντα που συνδέονται με τη χρεοκοπία των οφειλετών τους !


7. Προβλέπεται ρητά στο κείμενο της συμφωνίας, η αρμοδιότητα των Ευρωπαϊκών οργάνων να επιτηρούν τους εθνικούς προϋπολογισμούς και να παρεμβαίνουν ανοιχτά τόσο στην εκπόνησή τους όσο και στην εκτέλεσή τους. Αυτό σημαίνει σκληρή λιτότητα και εξαθλίωση όλων των εργαζόμενων της Ευρώπης και κινεζοποίηση των εργαζόμενων της Ελλάδας.

Η δόση στους τοκογλύφους και το μεγάλο ψέμα


Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από τον ισχυρισμό ότι χρειαζόμαστε την 6η δόση για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι η 6η δόση χρειάζεται για να πληρωθούν αποκλειστικά τοκοχρεολύσια και έντοκα γραμμάτια. Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο πρέπει να πληρωθούν 15,5 δισ. ευρώ σε τοκοχρεολύσια και έντοκα γραμμάτια (3,3 δισ. ευρώ για τον Νοέμβριο και 12,2 δισ. ευρώ για τον Δεκέμβριο) Και επειδή τα 8 δις της έκτης δόσης , δε φτάνουν , γι' αυτό και επιβάλλονται τα μέτρα άγριας λιτότητας και περικοπών, για να βρεθούν τα υπόλοιπα για τους τοκογλύφους.

Και γιατί όλα αυτά;

Σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις, το 2012 το χρέος θα φτάνει το 150 % του ΑΕΠ δηλαδή θα απαιτεί το 35 -40 % για την εξυπηρέτησή του. Το 2020, οι ίδιοι εκτιμούν ότι αν το σχέδιό τους πετύχει (!!) το χρέος θα φτάνει το 120 % του ΑΕΠ, δηλαδή θα είναι ακριβώς στο σημείο που το παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ το 2009 !!! Άρα, η πλήρης εξαθλίωση των εργαζόμενων κανένα αποτέλεσμα δεν θα έχει για το χρέος της χώρας !

Να γιατί, από την πρώτη κιόλας στιγμή η απάντηση ήταν μία και μοναδική: δε χρωστάμε, δεν πληρώνουμε, δεν αναγνωρίζουμε το ληστρικό – τοκογλυφικό χρέος.

Κατάργηση και όχι «επαναδιαπραγμάτευση» των Μνημονίων κυβέρνησης Ε.Ε-ΔΝΤ.

Όχι στη Δανειακή Σύμβαση. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, με την πάλη του λαού να διαγραφεί.

Έξοδος από την ΕΕ, το ευρώ και το μηχανισμό της ΟΝΕ. Η ΕΕ δεν είναι η λύση είναι το πρόβλημα!

Δεν πουλάμε, δεν παραχωρούμε το δημόσιο πλούτο! Ο δημόσιος πλούτος ανήκει στο λαό.

Όχι στο κλείσιμο και τη συγχώνευση των υπηρεσιών, στην εργασιακή εφεδρεία – απόλυση, στις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Εκπαίδευση για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της νεολαίας και της κοινωνίας. Όχι στο σχολείο της αγοράς! Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία για όλους, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Εκπαιδευτικοί μόνιμοι, με ουσιαστική επιμόρφωση, αξιοπρεπείς αποδοχές και ασφάλιση. Να καταργηθεί το νέο μισθολόγιο-ποινολόγιο-φτωχολόγιο.

Ο αγωνιζόμενος λαός στο προσκήνιο!


Τώρα είναι η εποχή του λαού και των εργαζόμενων, να αγωνιστούν για την επιβολή των δικών τους αναγκών και δικαιωμάτων, ενάντια στη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Αν συνενωθούμε κι εμείς απέναντί τους, οι κυβερνητικές τους καρικατούρες θα σαρώνονται, μαζί με δανειακές συμβάσεις και μνημόνια. Να συναντηθούν ξανά τα ρυάκια της λαϊκής οργής σε ένα παλλαϊκό-πανεργατικό ξεσηκωμό, με γενικό ­ διακλαδικό πολιτικό απεργιακό αγώνα διαρκείας, με διαδηλώσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να αποδεχθούμε τη στάση του αποβλακωμένου, τηλεοπτικού εθισμού και φόβου. Θα είμαστε ξανά στο δρόμο! Για να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στις κυβερνήσεις των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης, του ευρώ και της ΕΕ, του κεφαλαίου, της «νέας κατοχής». Για να βροντοφωνάξουμε: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ.

Για να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο της υπεράσπισης των αναγκών, των δικαιωμάτων, της ζωής,
 της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μας, έξω από την ΕΕ και τα σχέδια του ΔΝΤ.

Για να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο κόντρα στην καπιταλιστική εξαθλίωση,
έτσι ώστε το μέλλον να είναι διαφορετικό από μια ρακένδυτη, φωτοτυπία του παρόντος



Δεν υπάρχουν σχόλια: