29.11.11

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012: ΛΗΣΤΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΧΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Στις 1 Δεκέμβρη κατατίθεται στη βουλή για ψήφιση ο πιο εκτρωματικός προϋπολογισμός ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων:

• Αύξηση του Φόρου Εισοδήματος κατά 29%. Αύξηση κατά 2,41 δισ. σε σχέση με φέτος !(μείωση του αφορολόγητου από 12.000 στα 5.000 ευρώ, διπλή "έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης " το 2011!, χαράτσια, κ.α.)
• Μείωση κατά 672 εκ. Ευρώ των δαπανών για μισθούς και συντάξεις.
• Μείωση κατά 9% των επιχορηγήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, τη στιγμή που με το λεγόμενο κούρεμα θα χάσουν περίπου 12,5 δις.
• Μείωση δραματική των δαπανών για την εκπαίδευση στο 2,75% του ΑΕΠ. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προβλέπονται:1,74 περίπου δισ. για μισθούς – συντάξεις, (μείωση κατά 129 εκατ. σε σχέση με πέρσι ) και 2,9 εκατ. για λειτουργικές δαπάνες (μείωση κατά 14,3 εκατ. σε σχέση με πέρσι!!!). Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση: 2,19 δισ. περίπου για μισθούς (μείωση κατά 192 περίπου εκατ.) και 15,2 εκατ. για λειτουργικές δαπάνες (μείωση κατά 21 εκατ. Περίπου σε σχέση με πέρσι!!!).


Από την άλλη μεριμνά για τα κέρδη των επιχειρήσεων, την προώθηση των εξοπλισμών και την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών:
• Μείωση κατά 22% της φορολογίας σε επιχειρήσεις και εταιρείες (ο συντελεστής φορολόγησης των ανωνύμων εταιριών μειώνεται, για μια ακόμη φορά, από 24% σε 20%.)
• Αύξηση κατά 16,8% (100 εκ. Ευρώ) των δαπανών για το ΝΑΤΟ.
• Αύξηση κατά 67% στα εξοπλιστικά προγράμματα.
• Αύξηση δαπανών για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά 2,2 δισ. Ευρώ!


Τίποτα δεν έχει μείνει πια όρθιο στο σχολείο· η χρεοκοπία του έχει ήδη συντελεστεί.
Το Υπουργείο Παιδείας πιστό στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας, των συνεχών και χωρίς τέλος περικοπών και της κατεδάφισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, καταργεί, συγχωνεύει, αναστέλλει τη λειτουργία ή αποψιλώνει και υποβαθμίζει δομές και θεσμούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επί σειρά ετών συμμετείχαν στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών. Ενδεικτικά αναφέρουμε: καταργείται ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων(ΟΕΔΒ), κλείνουν 700 περίπου σχολικές Βιβλιοθήκες σ' όλη την Ελλάδα, καταργείται ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), καταργήθηκε ο θεσμός της ΠΔΣ και της ενισχυτικής διδασκαλίας, κατάργηση δεύτερης ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια και υποβάθμιση της στα Λύκεια, καταργείται η διδασκαλία των καλλιτεχνικών, η πολιτική αγωγή, η πληροφορική στο λύκειο, επιβάλλονται τμήματα 28-30 μαθητών, υποβαθμίζονται αθλητικά και μουσικά σχολεία, καταργήθηκαν 1.000 σχολεία, με τα πιλοτικά προγράμματα που εφαρμόζονται στα Γυμνάσια μειώνεται κατά μία ώρα τα αρχαία ελληνικά, η φυσική αγωγή στην α΄ γυμνασίου, η ιστορία στη γ΄ γυμνασίου, κ.α. Το μάθημα της λογοτεχνίας στο λύκειο μετατρέπεται σε project και διδάσκεται από όλους.
Όλα τα παραπάνω περικόπτονται βάναυσα στη λογική της «νέας» φτηνής δημόσιας Παιδείας. Η υποχρηματοδότηση και η αποκέντρωση της εξεύρεσης πόρων είναι οι θεραπαινίδες του οράματος του «νέου σχολείου» και προδιαγράφουν με ακρίβεια την ταξική του κατεύθυνση .
Γίνεται ξεκάθαρο πως η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ ήρθε για να συνεχίσει το “έργο” της καταπάτησης των δικαιωμάτων εκπαιδευτικών, της νεολαίας και των εργαζομένων, ως ένας ακόμα εκτελεστής των εντολών της ΕΕ και του ΔΝΤ προς όφελος του Κεφαλαίου, των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.


ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ -ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/12

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10 π.μ. - ΚΑΜΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: