9.2.10

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ MME ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΨΕΥΔΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Αν ψάχνατε τους πλούσιους αυτής της χώρα, μπορείτε να ησυχάσετε γιατί επιτέλους … ανευρέθηκαν.
Δεν πρόκειται, βεβαίως, για τις γνωστές παλιές και νέες φαμίλιες βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων-ιδιοκτητών τηλεοπτικών καναλιών και εφημερίδων.
Πρόκειται για τους δημοσίους υπαλλήλους, ιδιαίτερα δε τους εκπαιδευτικούς, που απολαμβάνουν ασύγκριτα προνόμια και παχυλά επιδόματα…

Αλλά ας μιλήσουμε για την ταμπακιέρα: Προκειμένου η λαίλαπα που ετοιμάζουν Κυβέρνηση - Οικονομική ολιγαρχία – ΕΕ να βρει την ανοχή της κοινωνίας και ιδιαίτερα του πλέον χτυπημένου -μισθολογικά και εργασιακά- τμήματος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, εξαπολύθηκε μια συντονισμένη επίθεση λάσπης και ψεύδους, είτε με τις τερατολογίες περί των «επιδομάτων στο δημόσιο», είτε με «ανώνυμες» καταγγελίες περί ανικάνων, τεμπέληδων κλπ εκπαιδευτικών που πρέπει «να συμμορφωθούν».
Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς όλες οι δημοσιεύσεις για τα επιδόματα μας, ιδιαίτερα για το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης, είναι ψευδέστατες.
Ενημερώνουμε, λοιπόν, τους υπεύθυνους συντάκτες των εφημερίδων ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΕΘΝΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΥΨΟΥΣ 355 ευρώ, το οποίο μάλιστα κατέκτησαν με 37 ημέρες απεργία στις εξετάσεις που πραγματοποίησε η ΟΛΜΕ το 1988.
Επίδομα 820 ευρώ απλώς δεν υπάρχει, παρά μόνο στην επί πληρωμή φαντασία τους, πολύ περισσότερο δε επίδομα 3.000 ευρώ!! κατ’ έτος [το οποίο μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα καταβάλλεται σε 3 δόσεις].
Τους ενημερώνουμε, επίσης, ότι ο εκπαιδευτικός ξεκινάει με ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ [βασικός μισθός και επιδόματα] 1050 ευρώ και καταλήγει, μετά από 35 χρόνια εργασίας, με 1700 ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εκπαιδευτικός με δεκαπέντε χρόνια προϋπηρεσίας, παντρεμένος και με ένα παιδί, χωρίς τα επιδόματα θα έπαιρνε καθαρό μηνιαίο μισθό περίπου1.000 ευρώ, ενώ σήμερα αυτός ο εκπαιδευτικός μαζί με τα επιδόματα προσεγγίζει τα 1.400 ευρώ.
Αυτά όλα φαίνεται να τα «αγνοούν» οι εν λόγω συντάκτες, οι οποίοι γράφουν «ενώ στην Ελλάδα τα επιδόματα στους υπαλλήλους ξεκινούν από το 10% του μισθού και φτάνουν πάνω από το 100%, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 2% και 10%» (Η Καθημερινή, 7 Φεβρουαρίου 2010, πρωτοσέλιδο) ή ότι οι εκπαιδευτικοί π.χ. παίρνουν επιδόματα «410-820» ευρώ (Τα Νέα, Σαββατοκύριακο», 6-7 Φεβρουαρίου 2.010, σελ. 4/38).
« • Στο προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας χορηγείται από το 2009 ειδική πρόσθετη αμοιβή 105 ευρώ το μήνα. Επιπλέον παρέχεται έκτακτη αμοιβή 3.000 ευρώ το χρόνο, που καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.
• Επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 355 έως 821 ευρώ το μήνα». [Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 7ης Φεβρουαρίου 2010, ρεπορτάζ που φέρει την υπογραφή …επτά δημοσιογράφων].
Παρόμοιο ψέμα εμφανίζεται και στο Έθνος της 4ης Φεβρουαρίου 2.010. Με σχετικό πίνακα «ενημερώνει» τους αναγνώστες του ότι οι εκπαιδευτικοί παίρνουν 2.486 ευρώ. Για να φθάσει στο νούμερο αυτό κάνει διάφορες αλχημείες:
Α. Υπολογίζει το βασικό μισθό στα 1600 ευρώ, πράγμα που ισχύει μόνο για όσους έχουν περάσει τα 26 χρόνια υπηρεσίας.
Β. Αυξάνει αυθαίρετα το σύνολο των επιδομάτων μας κατά 131 ευρώ.
Γ. Προσθέτει αυθαίρετα 200 ευρώ από υπερωρίες, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δεν κάνει ούτε μία ώρα υπερωρία.
Δ. Και, κυρίως, αποκρύπτει το γεγονός ότι αυτά αφορούν σε μεικτές αποδοχές.
Τέλος, καλούμε κάθε καλόπιστο εργαζόμενο να κατανοήσει τον πραγματικό στόχο της ευτέλειας, της κατευθυνόμενης προσπάθειας εμφύλιας διαμάχης μεταξύ των μισθωτών και να καταδικάσει τους καλοπληρωμένους [ενίοτε και κακοπληρωμένος] κονδυλοφόρους – συνοδοιπόρους στην άθλια προσπάθεια κατεδάφισης εργατικών κατακτήσεων.
Και επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω…

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ
(Προσυγκέντρωση: 10π.μ. ΙΚΑ Αριστοτέλους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: