7.2.10

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ
• Μειώνουν τους μισθούς μας κατά 50-100 ευρώ το μήνα!
• Μετατρέπουν το ασφαλιστικό σύστημα από κοινωνικό σε κεφαλαιοποιητικό!
• Το Σχέδιο Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπει, για το 2010,
• 7-8.000 λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών και 3.000 λιγότερες μονίμων εκπαιδευτικών, δηλαδή περικοπή 50-70%!
• Μέσα από το σχέδιο Καλλικράτης επιχειρούν να μεταφέρουν τα σχολεία στους δήμους [αναλυτικό πρόγραμμα, διορισμούς, χρηματοδότηση





Συνάδελφοι
Με επίκεντρο τις εξελίξεις στο δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, επιχειρείται να διαμορφωθεί σκηνικό ιδεολογικής τρομοκρατίας από τα επιτελεία της κυβέρνησης, της άρχουσας τάξης συνολικά και από τα ισχυρά ΜΜΕ, ώστε, με μοχλό την επίκληση του κινδύνου δημοσιονομικής κατάρρευσης και την απειλή της πτώχευσης, οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν χωρίς αντιστάσεις τα νέα σκληρά μέτρα που ήδη ανακοινώνονται και να λειανθεί ο δρόμος για τις ακόμα ληστρικότερες απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση, χωρίς καμιά καθυστέρηση, επιχειρεί επιδρομή στα εισοδήματά μας, στις συντάξεις μας, στις εργασιακές μας σχέσεις, στη ζωή μας.
Τίτλος της επιδρομής «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ».
το Πρόγραμμα τους περιλαμβάνει: -Δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών.
-Αύξηση των κρατικών φορολογικών εσόδων.-Πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο.
-Ονομαστική μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.-Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.-Εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών – ανδρών
-Φορολογικές επιδρομές με αύξηση των έμμεσων φόρων.-Φόρους στα ακίνητα.

Στον αντίποδα , συνεχίζεται η σκανδαλώδης ενίσχυση των οικονομικά ισχυρών(τράπεζες, επιχειρήσεις) που στην 8ετία 2001 – 2008 έβαλαν στο χέρι πάνω από 56 δισ. ευρώ, πλούτος που προέρχεται εξολοκλήρου από το δουλειά και το μόχθο των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων.
 Η κυβέρνηση ΔΕΝ συζητά καν να τους αυξήσει το συντελεστή φορολόγησης από 25% που μείωσε η προηγούμενη κυβέρνηση σε 35% , όπως ίσχυε μέχρι το 2007 ή σε 45% (ίσχυε πριν από 15 χρόνια). Η επιπλέον εισφορά μόνο για επιχειρήσεις με πάνω από 5 εκατομ. κέρδος είναι μόνο 5-7% και έκτακτη ενώ των μισθωτών και συνταξιούχων μόνιμη.
 Διατηρεί τη ρύθμιση με την οποία φοροαπαλλάσονται τα κέρδη των επιχειρήσεων όταν επανεπενδύονται. Έτσι καταλήγουν μεγάλες επιχειρήσεις να φορολογούνται μέχρι και με 15% για όσα δηλώνουν και να φορολογούμαστε εμείς, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, με 30% και παραπάνω.
 Χαρίζει τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργοδότες για τις προσλήψεις νέων εργαζομένων – ενώ αφήνει στα αζήτητα όλες τις ως τώρα ακατάβλητες εργοδοτικές εισφορές. ( μαζί καυτές του κράτους ως εργοδότη)
 Δίνει τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν, νόμιμα, ανασφάλιστους εργαζόμενους με STAGE. Ξεπερνάει τα 6,5 δις ο ΦΠΑ που παρακρατήθηκε από τις επιχειρήσεις και ΔΕΝ αποδόθηκε!!!


Αυτή την περίοδο στην Παιδεία, το Υπουργείο εμμένει στη διαμόρφωση νομοσχεδίου (για τη διαμόρφωση του οποίου σκανδαλωδώς απευθύνεται σε ιδωτικές εταιρίες αντί αμοιβής 96000 ευρώ!!!) για αλλαγή του τρόπου πρόσληψης, υπηρεσιακών μεταβολών και διοίκησης των σχολείων με βάση τις εξαγγελίες για πλήρη απαξίωση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας, την καθολική υποχρεωτικότητα του ΑΣΕΠ και την αποκέντρωση – περιφερειακότητα.
Το υπουργείο δηλώνει την πρόθεση του για ένα νέο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι δεν θα απευθύνονται στην κεντρική διοίκηση, αλλά θα υποβάλλουν αιτήσεις απευθείας στα σχολεία που υπάρχουν κενά, με τη δέσμευση να υπηρετούν σε αυτά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή το ΠΣΑ καθορίζει την δραστική περικοπή των μόνιμων διορισμών σε 3000 συνολικά!!! και τη περικοπή 7 – 8 χιλιάδων αναπληρωτών!!! ενώ ο προϋπολογισμός προβλέπει μεγάλη αύξηση των ωρομισθίων.

Την περίοδο που η επίθεση στον κόσμο της εργασίας δεν αφήνει περιθώρια για αναμονή, ο υποταγμένος, κρατικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ συμμετέχει στους επαίσχυντους διαλόγους λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Συναινεί σε όλα τα ιδεολογήματα των οικονομικών ελίτ για την αντιμετώπιση της κρίσης, διασπά τους εργαζόμενους, επιδιώκει τη χειραγώγηση και την ενσωμάτωση των αντιστάσεων. Τηρεί σιωπή ιχθύος απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ!!
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Διεκδικούμε με βάση τις ανάγκες και τα δικαιωμάτά μας!

Είναι φανερό ότι μόνο η οργάνωση των αγώνων στο γόνιμο έδαφος των σωματείων, των γενικών συνελεύσεων και των διαδικασιών βάσης ανοίγει δρόμους και προοπτική για την ανατροπή της επίθεσης. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΜΕΣΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ.
απαντάμε με αποφασιστικούς,μαχητικούς,πολύμορφους αγώνες διαρκείας, που επιδιώκουν να αποσπάσουν κατακτήσεις και επομένως να νικήσουν!!!
Μπαίνουμε σε φάση μεγάλων και παρατεταμένων πανεργατικών αγώνων, προκειμένου να αποκρούσουμε τη μεγαλύτερη επίθεση που δέχθηκε από τη μεταπολίτευση ο κόσμος της εργασίας.
ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση αποκτά εξαιρετική σημασία.
Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μήνυμα αποδοκιμασίας της πολιτικής της.
Πρέπει να τους σταματήσουμε: η απεργία στις 10/2, η συμμετοχή και ο παλμός της, τα πανεργατικά χαρακτηριστικά της αλλά κυρίως η συνέχεια της πρέπει να ανατρέψει τα σχέδια τους πριν ανατραπούν οι ζωές μας για δεκαετίες!

• ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΟΝΕ, ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ,.
• ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΑΣ!
• ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: