31.1.10

απολυση συναδελφισσας!

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Μετα τις απολύσεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας,Μαγνησίας, Κέρκυρας και τις απολύσεις εκπαιδευτικών από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και άλλη μια απόλυση προστίθεται αυτή την φορά από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Όπως καταγγέλλει η συναδέλφισσα, πριν αποδεχθεί την πρόσληψη της , ρώτησε αν η απασχόληση θα ήταν πρόσκαιρη και της απάντησαν αρνητικά (15-10-2009). Την 1η Δεκεμβρίου 2009 όμως της ανακοίνωσαν ότι απολύεται λόγω επιστροφής στο σχολείο (2ο ΓΕΛ Χορτιάτη) μονίμου εκπαιδευτικού τρίτεκνης που παρουσιάστηκε την 1-9-09 στη Διεύθυνση με απόσπαση από την Πάρο και πήρε τρίμηνη άδεια μητρότητας που θα έληγε την 1-12-09! Ήξεραν δηλαδή από τη Διεύθυνση ότι θα την απέλυαν στις 1-12-09. Για ακόμα μια φορά χωρίς την παραμικρή ενημέρωση κατά την ανάληψη υπηρεσίας ότι επίκειται απόλυσή, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα απολύεται ωρομίσθιος εκπαιδευτικός.

Αν μέχρι τώρα η μεσαιωνική εργασιακή πραγματικότητα της ωρομισθίας σήμαινε μισθούς πείνας των 350 ευρώ μηνιαίως και καταβολή των δεδουλευμένων μας μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο κάθε χρόνο για τη συμπλήρωση ωραρίου, απουσία οποιωνδήποτε περιθωρίων για ανάπτυξη εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής σχέσης με τους μαθητές μας και κυρίως διαρκείς θυσίες για την εξαγορά μέσα από την απλήρωτη εργασία μας προϋπηρεσίας που μετά από χρόνια ενδέχεται να οδηγήσει στο διορισμό, από ’δω και στο εξής η προοπτική της απόλυσης μας στα μέσα της χρονιάς θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Την τελευταία δεκαετία κάθε σχολική χρονιά αρχίζει με τις αίθουσες κενές να περιμένουν νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές και το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας την πάγια επιλογή της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας να προσλαμβάνει με προκλητικές καθυστερήσεις 10.000-11.000 ωρομισθίους εκπαιδευτικούς για να γεμίσουν τα σχολεία της χώρας. Την ίδια στιγμή εκτινάσσοντας στα ύψη την αναπλήρωση και την ωρομισθία μέσα από τη μετατροπή των οργανικών κενών θέσεων σε λειτουργικές, θεσμοθετώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ ωρομισθίας και της εργασίας μας στα φροντιστήρια και μονιμοποιώντας την εργασιακή ομηρία, ανασφάλεια και αβεβαιότητα, έχει γυρίσει το ρολόι της ιστορίας στο μεσαίωνα όσον αφορά τις εργασιακές μας σχέσεις.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί κατάργησης της ωρομισθίας αποδεικνύονται άνθρακας! Οι ωρομίσθιοι και οι αδιόριστοι συνολικά εκπαιδευτικοί με τις διαρκείς κινητοποιήσεις τους δε θα αφήσουν αναπάντητες τις προκλητικές απολύσεις.

Την Παρασκευή 29/1/2010, 10:00 πμ έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφισσας με πλήρες ωράριο!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: