30.9.08

ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ

“Goneis.gr” ή «το δημόσιο σχολείο στην υπηρεσία των ιδιωτών» !

Με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείου Παιδείας και αναφέρεται στην επιμόρφωση των γονέων των μαθητών του γυμνασίου θέτει το Δημόσιο Σχολείο και και τους καθηγητές του στην υπηρεσία και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιωτών.
Βεβαίως και δεν διαφωνούμε με την επιμόρφωση των γονέων των μαθητών μας, όπως και κάθε άλλου εργαζόμενου πολίτη ή ανέργου, στις νέες τεχνολογίες και στη σωστή χρήση του διαδικτύου. ‘Όμως είναι προφανές ότι για το σκοπό αυτό οφείλει η πολιτεία να αξιοποιήσει τις Δημόσιες υπηρεσίες επιμόρφωσης, με διαφάνεια και σοβαρότητα.
Αντίθετα, όμως, διαπιστώνουμε ότι στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ εξώφθαλμα και προκλητικά προωθούνται τα συμφέροντα των ιδιωτών και αγνοούνται εντελώς οι δημόσιοι φορείς.
Και δεν φτάνει αυτό, έχει το θράσος το ΥΠΕΠΘ να θέλει να αναγκάσει τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων Γυμνασίων όλης της χώρας, αυξάνοντας, παράνομα και παράτυπα, τις εξωδιδακτικές τους υποχρεώσεις (που έτσι κι αλλιώς είναι πάρα πολλές λόγω της έλλειψης γραμματέων, επιστατών, φυλάκων ) να συμβάλουν υποχρεωτικά στην υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος για το οποίο θα χρυσοπληρωθούν οι ιδιώτες [χωρίς βεβαίως καμιά αμοιβή για το σχολείο ή τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό]!
Είναι ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει αν αυτό εφαρμοστεί, το γεγονός ότι ήδη κατακλύζουν τα σχολεία «προσφορές» ιδιωτών, με αμοιβή 35 ευρώ ανά επιμορφούμενο γονέα, αν το σχολείο προωθήσει την τάδε ή δείνα ιδιωτική επιχείρηση επιμόρφωσης…

- Καλούμε το ΥΠΕΠΘ να αποσύρει ΑΜΕΣΩΣ την εγκύκλιο
- Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην υλοποιήσουν την παράνομη αυτή εντολή του ΥΠΕΠΘ. Υπενθυμίζουμε ότι μόνο αρμόδιο όργανο για την ανάθεση εξωδιδακτικών εργασιών είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων.
- Δεν θα επιτρέψουμε την καθυπόταξη της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στα ιδιωτικά συμφέροντα

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
http://www.paremvaseis.gr/ enotiki .blogspot. com 6979850143

1 σχόλιο:

Ousizch είπε...

Hai friend, I can't read but I thougth your blog is very nice and you had good content! Never give up, increase your creativity to be a great blog and always get the best idea to make new content of post. I just want support......

Hope u have a great day!

From: Ousizch
http://www.ecpassistant.blogspot.com