16.3.16

Η Γ΄ ΕΛΜΕ για άλλη μια φορά στην Ειδομένη (ανταπόκριση)

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                     Θεσσαλονίκη 16 /3/ 2016
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622 
Τηλ. Επικοινωνίας: 6979850143
        e-mail: gelmeth3@gmail.com
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ
Σήμερα η κόλαση είχε ονοματεπώνυμο: Ειδομένη Κιλκίς
Και ο παράδεισος είχε ονοματεπώνυμο : Ειδομένη Κιλκίς
      Καμιά άλλη μας επίσκεψη δεν ήταν τόσο αναμενόμενα οδυνηρή…
Σε όποιον δεν έχει συναντήσει ακόμα τη δυστυχία ή την ευτυχία
ανεπιφύλακτα να πάει στην Ειδομένη…
 Η Γ΄ ΕΛΜΕ επισκέφτηκε ακόμη μια φορά  την Ειδομένη σήμερα (Σάββατο 12/3).
Μοιράσαμε με δυσκολία και με φοβερή προσπάθεια τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες, υπνόσακους, είδη υγιεινής, παιχνίδια και μπλοκ ζωγραφικής (έγινε χαμός γι αυτά από τα παιδιά), παιδικά καρότσια , φάρμακα, μέχρι ...καραμέλες.
Όλα ευγενική και συγκινητική προσφορά των συναδέλφων από τα σχολεία.
Aρχικά προσπάθησαν οι αστυνομικοί να αποτρέψουν την είσοδο των αυτοκινήτων μας , απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο  κ συλλήψεις ...οι αστυνομικοί ήταν νευρικοί, απαξιωτικοί.
Λάσπες, φωτιές, χαμόγελα, βροχή ατέλειωτη εκνευριστική, χιλιάδες ψυχές στα όρια της ελευθερίας και της απελπισίας



Eκατοντάδες  καλοκαιρινές σκηνές βουλιαγμένες στο βούρκο κ τη λάσπη. Κρύο και φοβερή υγρασία.. Στις σκηνές άρρωστοι, μωρά ημερών, μηνών, ενώ έξω κάποια μεγαλύτερα παιδιά προσπαθούσαν να παίξουν μέσα στη λάσπη...
Ελλείψεις τεράστιες από φαγητό και ρουχισμό και παντελής απουσία του κράτους, πλην των αστυνομικών....Ένας τεράστιος καταυλισμός κατατρεγμένων, πεινασμένων, παγωμένων, άσιτων ανθρώπων, βυθισμένος στο νερό τον βούρκο, μια πόλη 12.000 ψυχών πεταμένων στο πουθενά...
Στην Ειδομένη χτυπάει η καρδιά της ανθρωπότητας, το δίλημμα κοινωνική απελευθέρωση ή βαρβαρότητα σε ατέλειωτες εναλλασσόμενες εικόνες.

Κλαις, θυμώνεις οργίζεσαι ,φοβάσαι, πεισμώνεις. Τρέμεις από όλα αυτά, χαίρεσαι από τη μικρή που σ αγκαλιάζει, λυγάς από τη μάνα που σου ζητά  χαλιμπ (γάλα), είσαι πια μούσκεμα, δικαιώνεσαι και δεν το χαίρεσαι για την αθλιότητα που λέγεται "Ε.Ε" .
Και να  που μέσα στο γενικό χαμό εμφανίζεται ένας πρόσφυγας με μια… ανθοδέσμη ! Αργότερα καταλάβαμε ότι προοριζόταν για την κοπέλα από τη Συρία που έπαιξε …πιάνο μέσα σ΄ αυτή τη κόλαση .



Βλέμματα συναντιούνται ανάμεσα σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους φτιάχνοντας ουράνια τόξα διασκορπισμένα στα λασπωμένα χωράφια. 

Να ξανάρθετε!

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: