9.2.15

Α’, Β’, Δ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Πρόσκληση προς τους αναπληρωτές, ωρομίσθιους

Α’ Β’ Δ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Πρόσκληση συνάντησης-συζήτησης προς τους συναδέλφους αναπληρωτές, ωρομίσθιους
Τρίτη 10 Φλεβάρη στις 6μμ στην ΕΔΟΘ
Συνάδελφοι αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, 5μηνίτες μέσω ΕΣΠΑ,
Το καθεστώς της ανασφάλειας/αβεβαιότητας που ζείτε τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας, η ωρομισθία, η αναπλήρωση, σας κρατούν ομήρους ανάμεσα στην ανεργία και την εργασία, απαγορεύουν οποιοδήποτε προγραμματισμό για τη ζωή σας. Οι επιπτώσεις είναι αρνητικές και στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Χιλιάδες οι χαμένες ώρες, τα κενά, η εναλλαγή εκπαιδευτικών. Ειδικά στην Ειδική Αγωγή αυτή η εναλλαγή παίρνει απάνθρωπα χαρακτηριστικά, αφενός σπάει οποιαδήποτε εμπιστοσύνη δασκάλου – μαθητή και αφετέρου δημιουργεί επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών.
Το δημόσιο σχολείο είναι δραματικά τραυματισμένο από τα καταστροφικά μέτρα που προωθήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Το πάγωμα των διορισμών, το καθεστώς διαθεσιμότητας-απολύσεων, οι αναγκαστικές συνταξιοδοτήσεις, το στίβαγμα των παιδιών στα τμήματα, η κατακόρυφη πτώση πρόσληψης αναπληρωτών έχουν απογυμνώσει επικίνδυνα τα σχολεία από όλο το
απαραίτητο εκπαιδευτικό δυναμικό και υποβαθμίσει τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
Σήμερα, το εκπαιδευτικό κίνημα συντεταγμένα προβάλλει όλες τις διεκδικήσεις του που καλυτερεύουν άμεσα τη λειτουργία του σχολείου και βελτιώνουν ριζικά τη δημόσια δωρεάν παιδεία και μεταξύ αυτών ζητάει: να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία με την πρόσληψη αναπληρωτών , την κατάργηση του αντι-εκπαιδευτικού νόμου 3848/10, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, την κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας και της ωρομισθίας, τον διορισμό όλων των εκπαιδευτικών, όλων των κατηγοριών, που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού, με βάση το σύνολο της προϋπηρεσίας και μόνιμους διορισμούς με μοναδική προϋπόθεση την ημερομηνία λήψης του πτυχίου. Προσμέτρηση της προϋπηρεσίας όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, που συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες από τις 30/6/2010 και μετά, ώστε να μην αδικηθεί κανείς.
Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Γίνε μιέλος της ΕΛΜΕ.
Μέσα από τη συμμετοχή μας και τον αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Αποκρούουμε τη λογική που θέλει τον κλάδο διασπασμένο, διαχωρίζει του εκπαιδευτικούς, καλλιεργεί την ατομική λύση. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα ο διαχωρισμός σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη. Αυτός ο διαχωρισμός στρέφει τον εργαζόμενο ενάντια στον άλλο. Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί και αυτό μας ενώνει.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, ούτε ώρα χαμένη!
Καλούμε τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς (ωρομίσθιους, αναπληρωτές, 5μηνίτες) να παλέψουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους γονείς και τους μαθητές για τα μόνα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.
  • Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στη συνάντηση των Α’, Β’, Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς την Τρίτη 10 Φλεβάρη, στις 6μμ, στην ΕΔΟΘ, Προξ. Κορομηλά 51.
ΤΑ ΔΣ Α’, Β’, Δ’ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: