18.1.15

Γιατί δεν είμαστε Charlie


(...)Γνήσια τέκνα του συστήματος ήταν οι «ανατρεπτικοί» σκιτσογράφοι και δημοσιογράφοι του Charlie Hebdo. Όσο φούντωναν τα οικονομικά προβλήματα τόσο το περιοδικό βυθιζόταν στον αντι-αραβισμό και τον αντι-μουσουλμανισμό. Τους λόγους μπορεί να τους φανταστεί ο καθένας. Δεν είναι τυχαίο ότι το σύστημα έσπευσε να στηρίξει την έκδοση (σε εκατομμύρια αντίτυπα και σε αρκετές γλώσσες) του πρώτου μετά την επίθεση τεύχους του περιοδικού (σ.σ. δες χαρακτηριστικό σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου) Το τίμημα αυτής της πολύχρονης εκδοτικής πολιτικής και της ιμπεριαλιστικής αλαζονείας ήταν σκληρό. Πώς μπορούμε, όμως, να αναζητούμε «ηπιότητα» σε ένα κόσμο που τα αφεντικά των διαφόρων «Σαρλί» έχουν μετατρέψει σε σωρό από συντρίμμια και κυρίως σε σωρό από ανθρώπινα συντρίμμια; (...) [Διαβάστε ολόκληρο το εξαιρετικό άρθρο:  Γιατί δεν είμαστε Σαρλί ]




(Στη διπλανή φωτό: Η κορύφωση της υποκρισίας! Νετανιάχου(!), Ολάντ, Μέρκελ, Ποροσένκο, Σαμαράς και λοιποί υπηρέτες ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε μια παρωδία διαδήλωσης, προσποιούνται ότι θρηνούν για τους νεκρούς του περιοδικού Charlie Hebdo!)

Όσοι σκιτσογράφοι ασκούσαν αντισημιτική κριτική στην φιλοϊσραηλίτικη στάση των διευθυντών τους, διώκονταν! Ενώ όσοι έβριζαν χυδαία τον Μωάμεθ -και κατ' επέκταση τον απλό μουσουλμανικό κόσμο- υπηρετούσαν την "ελευθερία του λόγου" και απολάμβαναν τα "χάδια" της διεύθυνσης του περιοδικού, τα "χάδια" της ιμπεριαλιστικής Γαλλικής αστικής τάξης και ολόκληρης της "πολιτισμένης" Δύσης που άλλωστε ήταν αυτή που χρηματοδότησε και εξέθρεψε τους Ισλαμοφασίστες ISIS για να ρίξουν τα αντιαμερικάνικα καθεστώτα στην Ασία!
(Εξ ου τα κροκοδείλια δάκρυα και η απύθμενη υποκρισία του «Je suis Charlie»)

Κι όλα αυτά συμπυκωμένα στο σκίτσο του Λατούφ από το 2012(!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: