15.12.14

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ

Γ’ ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Πρ. Κορομηλά 51,  ΤΚ 54622 
τηλ./φαξ.2310229389 
15/12/2014                                                       
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ
Με το υπ’ αριθ. 199648/Δ7-9/12/2014 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ και κατόπιν γνωμοδότησης του ΙΕΠ, δίνεται το πράσινο φως στο Αμερικάνικο κολλέγιο DEREE να εισέρχεται στους χώρους των Δημόσιων Λυκείων της χώρας και να πραγματοποιεί σεμινάρια, επιμορφώσεις και άλλα γλαφυρά, σε συνεργασία με τα ΚΕΣΥΠ και τους Διευθυντές των Λυκείων!
Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι:
«εγκρίνουμε την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων σε Λύκεια ανά την ελληνική επικράτεια για το σχολικό έτος 2014-2015.Οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο:
α) τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.),
β) την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και
γ) την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου».
Μετά την εκχώρηση του καλύτερου φιλέτου της Τεχνικής Εκπαίδευσης στα ιδιωτικά ΙΕΚ, με την κατάργηση των τομέων και των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ το καλοκαίρι του 2013, ουσιαστικά επισημοποιείται η στενή σχέση των ιδιωτικών φορέων της εκπαίδευσης με την ηγεσία του Υπουργείου και φαίνονται πολύ ξεκάθαρα οι προθέσεις τους. Πρόκειται για μια απαράδεκτη και επικίνδυνη μεθόδευση που μας βρίσκει πλήρως αντίθετους ως κλάδο και την οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε.
Καταγγέλλουμε αυτή την πρωτοβουλία,
ζητάμε: να αποσυρθεί άμεσα η επαίσχυντη εγκύκλιος
και καλούμε τους υπεύθυνους του ΚΕΣΥΠ και τους Διευθυντές των Λυκείων να μην επιτρέψουν καμία τέτοια ενέργεια.
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΑΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ          ΛΑΘΗΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: