1.3.11

Θρασείς Ρήσεις ενός Μικρού Ανδρός

... Έχουμε παρατηρήσει σε αρκετές περιπτώσεις, την ικανότητα μικρών ομάδων να διακόπτουν διαδικασίες, αξιοποιώντας την ευχέρεια που τους παρέχουν τα μέσα ενημέρωσης και η προβολή από τα μέσα ενημέρωσης. Είναι μια ικανότητα αξιοποίησης των δυνατοτήτων που τους δίνει το ίδιο εκείνο σύστημα, που αυτοί οι οποίοι διαμαρτύρονται το αντιστρατεύονται. Εκμεταλλεύονται, όμως, αυτήν τη δυνατότητα. Και τι έγινε σήμερα; Κάτι που το είδαμε για πρώτη φορά. Άνθρωποι όπως εσείς, που εκφράζετε τις κοινωνίες σας, διαφωνήσατε με την πρακτική τορπιλισμού εκδηλώσεων και συζητήσεων μέσω δυναμικών –για να το πω ήπια- διακοπών «ετσιθελικού» τύπου, όπως αυτή που επιχειρήθηκε σήμερα από τους πέντε διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς. Αντιδράσατε, και δεν επιτρέψατε να χαλάσει η διαδικασία. Νομίζω ότι αυτή σας η συνεισφορά σήμερα είναι εξαιρετικά σημαντική για να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και αυτοί που αποτελούν μία μειοψηφία να σέβονται το δικαίωμα της πλειοψηφίας να διατυπώνει και αυτή τις απόψεις της. Φυσικά και θέλουμε να τους ακούσουμε και εκείνους. Όμως οι διαμαρτυρίες τους μπορούν να συνεισφέρουν στην βελτίωση της πολιτείας μας, όταν γίνονται με τρόπο που δεν αφαιρεί από τους υπόλοιπους τη δυνατότητα να ακούν απρόσκοπτα αυτό που επιλέγουν να ακούσουν και να ανταλλάσσουν απόψεις ελεύθερα και χωρίς βία – είτε πνευματική, είτε ψυχολογική, είτε άλλης φύσεως”

Τάδε έφη ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος στην ομιλία του ενώπιον δημάρχων, περιφερειαρχών, αλλά και δεκάδων αποσπασμένων έμμισθων συμβούλων, κομματικών στελεχών, μπράβων και λοιπών παρατρεχάμενων της εξουσίας, στη φιέστα που οργάνωσε το Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 28/2.

Παρατήρηση 1η: OI 5

Οι 5 δεν επεδίωξαν να σταματήσουν τη φιέστα σας. Είναι προφανές ότι αν το ήθελαν δεν θα ήταν ... 5, αλλά 105! Είναι, επίσης, προφανές ότι δεν τολμάτε να παρουσιαστείτε ενώπιον τυχαίου ακροατηρίου, που συναποτελείται από κανονικούς ανθρώπους, εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους και όποιους άλλους Έλληνες πολίτες δεν είναι του στενού σας κομματικού περίγυρου. Όπου και αν βρεθείτε σας γιουχάρουν, σας αποδοκιμάζουν, σας καλούν να φύγετε, μαζί με τους τροϊκανούς, τ' αφεντικά σας, πριν καταστρέψετε εντελώς το λαό και τον τόπο! Ειδικά εσείς δεν μπορείτε να επιβιώσετε ούτε σε μια σύνοδο Πρυτάνεων!

Παρατήρηση 2η: ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ

Παρ' όλη τη σύνθεση του ακροατηρίου στο αμφιθέατρο του Υπ. Παιδείας, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι οι λιγοστές διαμαρτυρίες προήλθαν από τύπους σαν τον Κουμέντο [το διορισμένο περιφερειάρχη Αττικής, επί χρόνια κολλητό Παπουτσήδων, Τσοχατζόπουλων κλπ σεβαστών πασόκων, που είχε μάλιστα το θράσος να πει σε εκπαιδευτικούς που είναι κάθε μέρα στην τάξη “δεν πάτε να κάνετε και λίγο μάθημα”, όταν είναι μετρημένα τα χρόνια που ο ίδιος έχει δουλέψει σε σχολείο!], από κυρίες χωρίς θεσμικό ρόλο που κατέφθασαν με γυαλιστερές μερσεντές στο χώρο του υπουργείου, από λιγοστούς πασόκους δημάρχους και από τους μπράβους-ασφαλίτες της Διαμαντοπούλου!

Παρατήρηση 3η: ΕΤΣΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ...

Όποιος επιθυμεί τον ειλικρινή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, τις τοπικές κοινωνίες, τα συνδικάτα, τις ενώσεις γονέων κλπ δεν καλεί 1000 ανθρώπους σε ένα αμφιθέατρο, αφού έχει ήδη αποφασίσει το σφαγιασμό εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα, για να ακούσουν θλιβερές κακογραμμένες εκθέσεις ιδεών από την ηγεσία του Υπ. Παιδείας!

  • Επί της ουσίας της πολιτικής σας -για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, του δημόσιου πανεπιστημίου και κάθε δημόσιου αγαθού- έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές και δεν επανέρχομαι σε αυτό το σημείωμα. Απλώς σας θυμίζω, ότι εμείς θα είμαστε εδώ και όταν εσείς κακήν κακώς θα φεύγετε, όπως ήμασταν εδώ, υπηρετώντας τη δημόσια εκπαίδευση, όταν έφυγαν “οι σύντροφοί σας” Κοντογιαννόπουλος, Αρσένης, και λοιποί συγγενείς, χωρίς να τους θυμάται ούτε ο θυρωρός...! Αλλά εσάς θα σας θυμάται ο ελληνικός λαός και η εκπαιδευτική κοινότητα σαν κουίνσλιγκς, σαν υπηρέτες του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, σαν ραγιάδες δηλαδή!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ' ΑΘΗΝΑΣ, ΦΥΣΙΚΟΣ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

και ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ...5

6974438720, agelikifatourou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: