20.2.15

Ενημέρωση από την Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη  18/2/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com              ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 3     
Την Τρίτη 27-1-2015 το Δ.Σ της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  στην συνεδρίαση του πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
1.Πραγματοποίηση εκδήλωσης την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου για το κρίσιμο ζήτημα του χρέους  και τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων στην ΕΕ με προσκεκλημένους ομιλητές οικονομολόγους και άλλους επιστήμονες, δημοσιογράφους κλπ. που να εκφράζουν τις διάφορες απόψεις που αναφέρονται στο θέμα.
2.Διοργάνωση εκδήλωσης  (διήμερο) για τα 90 χρόνια της ΟΛΜΕ με συζητήσεις για τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας του εκπαιδευτικού κινήματος με  παλιούς συνδικαλιστές, αλλά και για το παρόν και το μέλλον του στην εποχή μας,  παράλληλες εκθέσεις, συναυλίες και θεατρική παράσταση.
3. Συγκρότηση επιτροπής συναδέλφων για την ΤΕΕ για την βαθύτερη επεξεργασία και επικαιροποίηση των θέσεων του κλάδου για τα ζητήματα της ΤΕΕ. Η πρώτη συνάντηση συγκαλείται στα γραφεία της ΕΛΜΕ την Τρίτη 24 Φλεβάρη στις 7μμ. Στόχος μας είναι η δουλειά της επιτροπής να παρουσιασθεί σε ημερίδα με το ίδιο θέμα σε συνδυασμό με τις θέσεις μας για το 12χρονο σχολείο.
4. Προετοιμασία της οργάνωσης της θεατρικής παράστασης CANTEEN στις 27/2 στις 8μμ στο θέατρο των Συκεών.
5. Παράσταση διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις,  κατά αρχήν στην δ/νση Δυτ. Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 25/2 στις 2μμ για :
i)  το επείγον ζήτημα της κάλυψης των κενών στα σχολεία (στη δυτική Θεσσαλονίκη υπερβαίνουν ακόμη και τώρα τις  2000  ώρες εβδομαδιαία !)
ii)  τα προβλήματα των αναπληρωτών συναδέλφων, όπως αυτά καταγράφηκαν σε συνάντηση του ΔΣ με τους αναπληρωτές την περασμένη βδομάδα. Διεκδικούμε σε γενικές γραμμές την πλήρη εξίσωση των δικαιωμάτων τους με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και την πλήρη κάλυψη των κενών με μόνιμους μαζικούς διορισμούς (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση -υπόμνημα)
6.Οικονομική ενίσχυση συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα με τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την οικονομική ενίσχυση με αφορμή τη θεατρική παράσταση.
7. Γλέντι  μετά μουσικής της Γ΄ ΕΛΜΕ στις 4 Μάρτη σε ταβέρνα της περιοχής (θα ανακοινωθούν έγκαιρα οι λεπτομέρειες ) ετοιμαστείτε!

8. Ορισμός Γενικής συνέλευσης το 1ο δεκαήμερο του Μαρτίου  για συζήτηση εκτιμήσεις για τις προγραμματικές δηλώσεις για την Παιδεία και τις διεκδικήσεις του κλάδου.
9. Εκδρομή της ΕΛΜΕ στις διακοπές του Πάσχα  Βελιγράδι- Βουδαπέστη – Βιέννη από 5/4 έως  9/4  τιμή 280 ευρώ με ημιδιατροφή και επιστροφή αεροπορικώς. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.
10Ψήφισμα για την παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού, Σάββατο 21 Μάρτη. Συμμετοχή στα αντιρατσιστικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια, εκδηλώσεις την προηγούμενη ημέρα Παρασκευή, στα σχολεία (η ΟΛΜΕ ζήτησε να αφιερωθεί 1 ώρα του σχ. προγράμματος)
11. Συνάντηση των διευθυντών των σχολείων της Πολίχνης για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων της σχολικής στέγης και την χωροταξική κατανομή.
 Υγ-1. Τα σχολεία που δεν έχουν ακόμα εκλέξει συνδέσμους να στείλουν άμεσα τα ονόματα των συνδέσμων με την ΕΛΜΕ, με τα στοιχεία τους (τηλέφωνο- e-mail) στο  gelmeth3@gmail.com     ή στα μέλη του ΔΣ.        
Υγ-2Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ προγραμματίστηκε για την Τρίτη 3  Μάρτη στις 8 μμ. Η «ημερήσια διάταξη»  θα σταλεί στα σχολεία.
Όσοι συνάδελφοι ή οι σύλλογοι των σχολείων μέσω των συνδέσμων επιθυμούν να θέσουν θέματα για συζήτηση, να ενημερώσουν σχετικά το ΔΣ . Μπορούν  βέβαια και να παραβρεθούν στην συνεδρίασή του που είναι ανοιχτή για όλους τους συναδέλφους.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                                       ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: