30.5.13

Προτάσεις προς την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (29/5)

Από τις παρακάτω προτάσεις της Ενωτικής Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας (Παρεμβάσεις) η ΓΣ υπερψήφισε τις: 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 12.


1.                 Η Γ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ καταγγἐλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για τη στάση της στη Γ.Σ. των προέδρων την Τετάρτη 14/5. Αντί να συμβάλει στη συζήτηση για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της απεργίας, με τις προτάσεις της επί της διαδικασίας και του περιεχομένου, παραβίασε την εκφρασμένη από χιλιάδες συναδέλφους θέληση του κλάδου. Ανέστειλε χωρίς προσφυγή στις Γ.Σ.  την απεργία, παραβιάζοντας κατάφωρα τις καταστατικές αρχές και τη δημοκρατική λειτουργία του συνδικάτου μας. Μας οδήγησε σε ταπεινωτική ήττα και έσπειρε την απογοήτευση.

2.                 Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προχωρήσει άμεσα σε κύκλο Γ.Σ. μετά τις νέες δραματικές εξελίξεις, που οδηγούν σε χιλιάδες αναγκαστικές μεταθέσεις και απολύσεις. Την καλούμε να προτείνει άρση της αναστολής της απεργίας. Σε αντίθετη περίπτωση να παραιτηθεί και ν’ αναλάβει υπηρεσιακό αντιπροσωπευτικό Δ.Σ. μόνο για την οργάνωση του συνεδρίου.

3.                 Επιβεβαιώνουμε την απόφαση της προηγούμενης μαζικής Γ.Σ. για αναστολή της συμμετοχής της ΟΛΜΕ στην ΑΔΕΔΥ, μετά την πρωτοφανή και ανήθικη στάση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, που αρνήθηκε τη συμπαράσταση στον αγώνα μας, όταν την ίδια στιγμή δεκάδες ομοσπονδίες και συνδικάτα, είχαν ταχθεί, και με απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17/5 στο πλευρό μας, δημιουργώντας έτσι όρους άρσης της επιστράτευσης.

4.                 Θεωρούμε ότι η ΓΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ και οι αποφάσεις της, εκπροσωπήθηκαν επάξια στη  Γ.Σ. των προέδρων της ΟΛΜΕ από τον πρόεδρο  μας σε αντίθεση με άλλους προέδρους.

5.                 Είναι πλέον θεμελιακό ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας η εκπροσώπηση των  Γ.Σ. από εκλεγμένους αντιπροσώπους από αυτές, όπως επίσης και η συνεδρίαση του συλλόγου κάθε συλλόγου πριν τη Γ.Σ. , η οριζόντια δικτύωση των ΕΛΜΕ της χώρας και ο συντονισμός τους, η αξιοποίηση του διαδικτύου για ενημέρωση και διάλογο.

6.                 Αποφασίζουμε τη συμμετοχή της Γ΄ ΕΛΜΕ στο συλλαλητήριο της Παρασκευής ενάντια στην Επιστράτευση. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μεταξύ των άλλων, να προτείνει απεργία ενάντια στην επιστράτευση από κοινού με τους άλλους επιστρατευμένους κλάδους όπως ΜΕΤΡΟ, ΠΝΟ, ΟΤΑ, ΕΡΤ…

7.                 Σε κάθε περίπτωση το συνέδριο του κλάδου καλείται να διαμορφώσει ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση απέναντι στην αντιμεταρρύθμιση διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Με άξονες την επαρκή χρηματοδότηση, τους 20 μαθητές ανά τμήμα, την κατάργηση του σφαγείου των πανελλαδικών, το ενιαίο 12χρονο, δημόσιο, δωρεάν, και υποχρεωτικό σχολείο, την επιμόρφωση-στήριξη του εκπαιδευτικού, αναβάθμιση της Τ.Ε. κ.τ.λ.

8.                 Στο συνέδριο απαιτείται να κηρυχθεί «υπό διωγμό» ο κλάδος και να αποφασιστεί απεργία διαρκείας το Σεπτέμβριο. Απόφαση που προφανώς θα επικυρωθεί από τις Γ.Σ. αμέσως μετά την έναρξη του σχολικού έτους και οπωσδήποτε το 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

9.                 Καταγγέλλουμε την κατασκευή από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, μέσω της «δημιουργικής λογιστικής «στρατιάς», υπεράριθμων καθηγητών, που θα αποτελέσει τη «δεξαμενή», για τις χιλιάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις και απολύσεις και θα οδηγήσει σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας των σχολείων. Αποφασίζουμε τη συνέχιση των παραστάσεων διαμαρτυρίας με επίσκεψη στην Περιφέρεια, αύριο Πέμπτη 30/5 στις 1.30 μ.μ.

10.            Καταγγέλλουμε τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ δυτικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης, που κωφεύοντας στις δραματικές εκκλήσεις των ΕΛΜΕ, προχώρησαν στην υλοποίηση του σχεδίου, επικυρώνοντας νομικά έωλη διαδικασία που καταργεί την αυτοτέλεια των ΠΥΣΔΕ.

11.            Θεωρούμε αντίθετη με τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ και τη σχετική πρόταση της ΟΛΜΕ προς τους αιρετούς, την παραμονή στις συνεδριάσεις και τη νομιμοποίηση της διαδικασίας των αιρετών Βαϊτσίδη- Δαρδαμανέλη. Τους καλούμε να παραιτηθούν άμεσα!

12.            Προτείνουμε κι απαιτούμε την ανάληψη μαζικής ενημερωτικής καμπάνιας στην κοινωνία για το σχέδιο διάλυσης της εκπαίδευσης, καθώς και της διαπόμπευσης και σφαγής των καθηγητών… με όποια μέσα όπως αφίσα, προκήρυξη, συγκεντρώσεις-ενημερώσεις σε όλη την Ελλάδα με γονείς-μαθητές, καταχώριση σε κεντρικές εφημερίδες, τηλεοπτικών σποτ, συνέντευξη τύπου κ.τ.λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: