31.3.15

Βίντεο από την εκδήλωση των ΕΛΜΕ Θεσ/κης (13 Μάρτη, στην ΕΔΟΘ) για την κρίση και το χρέος

Την Παρασκευή 13/3/15, οι ΕΛΜΕ της Θεσ/νίκης διοργάνωσαν την πολιτική εκδήλωση-συζήτηση στην ΕΔΟΘ, με θέμα «Η κρίση, το χρέος και η απάντηση του κινήματος» με βασικούς ομιλητές τους Γιάννη Αμανατίδη (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), Σάκη Βαρδαλή (βουλευτής του ΚΚΕ) και Λεωνίδα Βατικιώτη, δημοσιογράφο και οικονομολόγο (εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Οι δυο πρώτοι δεν μπόρεσαν, δυστυχώς, να παραστούν στην εκδήλωση, λόγω ψηφοφορίας στη Βουλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. (Ωστόσο, τα κόμματά τους δεν φρόντισαν να τους αντικαταστήσουν...)

Στο παρακάτω βίντεο που επιμελήθηκε ο πολύ καλός και αγαπητός συναγωνιστής και συνάδελφος Ηλίας Γ., παρατίθεται ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το κλείσιμο της ομιλίας του Λεωνίδα Βατικιώτη, ο οποίος έθεσε τα σχετικά και αναμενόμενα διλήμματα:
"Νέα συμφωνία"; και τι είδους συμφωνία ; πόσο διαφορετική από τις προηγούμενες; "Ρήξη" και τι είδους ρήξη;


Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

29.3.15

Κάνε εσύ ένα βήμα, να κάνω εγώ το επόμενο...

(του Μιχάλη Λεγάκη)




Ενενήντα χρόνων έγινε φέτος η γιαγιά μας και είπε να κάνει μια γιορτή. Να μαζευτούν τα παιδιά και εγγόνια της - χιλιάδες πια, πού να τα μετρήσεις - να 'ρθουν και οι φίλοι της, να της ευχηθούν, να πιουν ένα ποτήρι κρασί, να τραγουδήσουν. Να τους βλέπει κι εκείνη και να χαίρεται, να τους λέει ιστορίες από τα παλιά, να της κοινωνούν τα όνειρά τους για το μέλλον. Να νοιώθει τελοσπάντων ακόμα παρούσα, ζωντανή. Μες στο σκοτείνιασμα των γηρατειών της δεν της έχουν μείνει άλλωστε και πολλές τέτοιες ευκαιρίες.
Ο Γιάννης, η Γιάννα και οι δυο-τρεις άλλοι που την φροντίζουν τώρα τελευταία όσο μένει στη Θεσσαλονίκη, προσπάθησαν να στήσουν μια εορταστική ατμόσφαιρα ανάλογη της περίστασης. Το σπίτι, είπαν, δεν θα τους χωρούσε, έκλεισαν λοιπόν μία αίθουσα στο δημαρχείο! Και για το ψυχαγωγικό κομμάτι αποφάσισαν να της κάνουν την καλύτερη έκπληξη: θα την πήγαιναν στο Βελλίδειο, στην πιο επίσημη συνεδριακή αίθουσα της πόλης! Με καλεσμένους για πάρτη της έναν εξαιρετικό κιθαρωδό ποιητή και τη μούσα του, τους  αδελφούς Πρατσινάκη και μία ολόκληρη - 10μελή παρακαλώ! - ρεμπέτικη κομπανία από κάποιο μουσικό λύκειο της πόλης. Τέτοιες τιμές ούτε στα νιάτα της δεν είχε δει η γριά.
Όμως αλίμονο, δεν ήρθε σχεδόν κανείς. Μόνο καμιά σαρανταριά άτομα - οι μισοί συνταξιούχοι και ελάχιστα νέα παιδιά, συρμένα άλλα από ντροπή και κάποια λίγα από

25.3.15

Οι ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση για τα 90 χρόνια δράσης και αγώνα της ΟΛΜΕ


Πέμπτη 26 Μάρτη-Συνάντηση των εκπαιδευτικών με τους γονείς των μαθητών

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ – Θεσσαλονίκης
Πρόσκληση συνάντησης με τις Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους Γονέων, τους γονείς και τους Συλλόγους των Δασκάλων 
την Πέμπτη 26/3, στις 6.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ (14/3/2015), οργανώνουμε συνάντηση – σύσκεψη    για τα καθημερινά προβλήματα των  σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών την Πέμπτη 26/3, στις 6.00 μ.μ. στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51, Θεσ/νίκη)
Η πρωτοβουλία μας αυτή γίνεται μετά την πρώτη κινητοποίηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΑΣΓΜΕ στις 26/2  για επείγοντα προβλήματα των μαθητών, η οποία πρέπει να έχει συνέχεια με νέες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις. 
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη συνάντηση - συζήτηση που οργανώνουν οι ΕΛΜΕ με τις Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους Γονέων, τους γονείς και τους Συλλόγους των Δασκάλων για να συζητήσουμε «την οργάνωση κινητοποιήσεων και άλλων δραστηριοτήτων για σίτιση, περίθαλψη, μεταφορά των μαθητών, κάλυψη των κενών - διορισμούς, ωράριο, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολείων, λειτουργία της πρόσθετης και ενισχυτικής, ζητήματα δημοκρατίας και αντιμετώπισης φαινομένων αυταρχισμού και άλλα τοπικά προβλήματα». (απόφαση Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ). Στη σύσκεψη θα συζητηθεί και η πρόταση της ΟΛΜΕ για την οργάνωση Πανελλαδικής Ημέρας κινητοποίησης την Τετάρτη 1/4,  καθώς και η μορφή που θα έχει  η  κινητοποίηση.
                                                                                     
Τα  Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

19.3.15

Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ: Για τον τρόπο επιλογής των «στελεχών» της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των διευθυντών των σχολείων.

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 18/3/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
 e-mail: gelmeth3@gmail.com
 http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 

Για τον τρόπο επιλογής των «στελεχών» της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των διευθυντών των σχολείων. 

      Τ ο Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ- Θεσσαλονίκης αναφορικά με τον τρόπο επιλογής των «στελεχών» της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των διευθυντών των σχολείων θεωρεί:

1. Δεν χρειάζεται παράταση της θητείας των ήδη υπηρετούντων διευθυντών των σχολικών μονάδων. Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι έντονα τραυματισμένη από την άσκηση των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της προηγούμενης περιόδου. Επικράτησε κλίμα αφόρητου αυταρχισμού, παράνομων προφορικών εντολών, επίκληση του «καθηκοντολογίου», καταστρατήγηση του ωραρίου πέρα και από την απαράδεκτη επιμήκυνση του από τον Ν 4152/13, αυθαίρετες μετακινήσεις, έλεγχος και δυνάστευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κυριάρχησε ο φόβος ως αποτέλεσμα των απειλών, του πειθαρχικού «ά-δικου», της κακόφημης αξιολόγησης, της διαίρεσης, της κατηγοριοποίησης και του ανταγωνισμού, της αυτο-αξιολόγησης του «εντέλλεσθε».
 Όλα αυτά δημιούργησαν ατμόσφαιρα διάλυσης, πανικού και αποξένωσης στα σχολεία. Οι έννοιες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων εξοβελίστηκαν. Ο «σύλλογος διδασκόντων» έμεινε κενό γράμμα, μια που του αφαιρέθηκαν όλες σχεδόν οι αρμοδιότητες και συνεδρίαζε μέχρι να αποφασίσει «δημοκρατικά» τις εντολές του υπουργείου. Είναι προφανές ότι γενεσιουργός αιτία των εκφυλιστικών και παραλυτικών φαινομένων ήταν η πολιτική των κυβερνήσεων και των κατά καιρούς υπουργών που εφάρμοζαν την αντιεκπαιδευτική πολιτική στα πλαίσια της ευρύτερης κοινωνικής καταστροφής που επέβαλλαν τα μνημόνια - ΕΕ – ΔΝΤ. Δεν ήταν όμως άμοιρη ευθυνών η πλειοψηφία των διευθυντών που εφάρμοζε υποτακτικά, άκριτα και μερικές φορές με

18.3.15

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΗ: Έλληνες και μετανάστες παλεύουμε μαζί ενάντια σε φτώχεια, ανεργία, πόλεμο και φασισμό

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΗ: Έλληνες και μετανάστες παλεύουμε μαζί
ενάντια σε φτώχεια, ανεργία, πόλεμο και φασισμό
 Το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και βεβαίως δεν αφορά μόνο τους μετανάστες, τους αριστερούς αγωνιστές ή κάποιες «μειοψηφίες», αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού μας.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ υπόσχεται το κλείσιμο των κολαστηρίων τύπου Αμυγδαλέζας, στην πράξη εφαρμόζει το νόμο που τα θέσπισε. Η λογική της «συνέχειας του κράτους», η συνεργασία με ένα εθνικιστικό κόμμα όπως οι ΑΝΕΛ, η προσήλωση στην «αστική νομιμότητα», είναι δρόμος διατήρησης της προηγούμενης αντιμεταναστευτικής πολιτικής και όχι ρήξης με αυτήν από την πλευρά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων. Η διείσδυση των φασιστών στο στρατό, στην αστυνομία και στα σώματα ασφαλείας παραμένει αδιατάρακτη. Τα ΜΑΤ, οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ παραμένουν ως είχαν στη βασική αποστολή τους κατά του αγωνιζόμενου λαού.
Για να βάλουμε οριστικά τέλος στη φρίκη του φασισμού και του ρατσισμού, χρειάζεται να ανατρέψουμε συνολικά το σύστημα που τη γεννάει και τη θρέφει, που προσπαθεί να συντρίψει κάθε εργατικό δικαίωμα, λαϊκή κατάκτηση, συλλογική δράση και δημοκρατική ελευθερία για να ξεπεράσει την ιστορικού χαρακτήρα κρίση του.

Για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, απαλλαγμένο από τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, ο μόνος δρόμος είναι ο ενιαίος αγώνας ντόπιων και ξένων εργατών και εργαζομένων, η ανάπτυξη ενός πλατιού μαχητικού λαϊκού-νεολαίϊστικου κινήματος.
Συνεχίζουμε τους αγώνες μέσα στα σχ
ολεία για μια δημόσια, δωρεάν παιδεία που υπηρετεί τις ανάγκες ΟΛΩΝ των παιδιών, χωρίς διακρίσεις και με αντισταθμιστικά εκπαιδευτικά μέτρα για τα παιδιά των μεταναστών.
 Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε. καλούν τον κόσμο της εκπαίδευσης στις συγκεντρώσεις – εκδηλώσεις και πορείες στις 21 Μάρτη που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
  • Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά
  • Νομιμοποίηση  των μεταναστών
  • Άσυλο στους πρόσφυγες, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Όχι στη FRONTEX
  • Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, της Συμφωνίας Δουβλίνο2
  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές
Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, χωρίς ρατσιστικές, φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλου τύπου διακρίσεις!
ΜΑΡΤΗΣ  2015
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε

13.3.15

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης (Πέμπτη 12/3/2015) της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Πρ. Κορομηλά 51, Θεσ/νίκη 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
  http://3elmethess.blogspot.gr

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης (Πέμπτη 12/3/2015)  της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

   Α. Η πρόσφατη «συμφωνία» για τετράμηνη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος που υπέγραψε η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σημαίνει ουσιαστική αποδοχή, προσαρμογή και τελικά υποταγή στο πλαίσιο που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ. Οι κυβερνητικές δηλώσεις δέσμευσης στην τήρηση όλων των δανειακών υποχρεώσεων προς τους πιστωτές, η αποδοχή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, οι εγγυήσεις ρευστότητας και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σηματοδοτούν τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής για το λαό, τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η τετράμηνη «διαπραγμάτευση» με τους «Θεσμούς» των δανειστών είναι ένας διαρκής εκβιασμός και μια απαίτηση όχι απλώς για υποχωρήσεις αλλά για πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των τραπεζιτών, του κεφαλαίου, του ευρωδιευθυντηρίου και των ιμπεριαλιστών. Με τις ρήτρες του Δημοσιονομικού Συμφώνου και την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά ο λαός μας έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική της σκληρής λιτότητας και της βαθιάς φτώχειας που επιβάλλουν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Επίσης για μια ακόμα φορά στο όνομα του χρέους οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες, τοκογλύφοι – δανειστές επιχειρούν να περάσουν νέα
θηλιά στο λαό. Επιμένουμε πως το ληστρικό και τοκογλυφικό χρέος δεν αφορά το λαό, δεν το δημιούργησε, δεν του ανήκει, δεν το χρωστά αλλά συνεχίζει να το πληρώνει με αμέτρητες θυσίες. Διεκδικούμε την πλήρη διαγραφή του με όρους κινήματος. Οι υπαναχωρήσεις ακόμα και σε μια σειρά ζητήματα που είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση, όπως η άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού, ή η δέσμευση σε πολιτικές που δεν θα προκαλούν δημοσιονομικό κόστος, είναι χαρακτηριστικές της πολιτικής που θα ακολουθηθεί. Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την οργανωμένη, μαζική και αγωνιστική διεκδίκηση όλων όσων τους ανήκουν. Ο δρόμος αυτός περνά από την ενεργοποίηση των συνδικάτων σε αγωνιστική κατεύθυνση και όχι μέσα από τη γραμμή της υποταγής «στο ρεαλισμό της αντικειμενικής κατάστασης» ή στη μετατροπή τους σε στηρίγματα της κυβερνητικής διαχείρισης. Τα σωματεία είναι όπλα διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Β. Για την εκπαίδευση

Η συνάντηση της ΟΛΜΕ με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέδειξε ότι

11.3.15

Παρεμβάσεις ΔΕ: Σχέδιο εισήγησης προς τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου

Το Σχέδιο εισήγησης προς τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου που κατατέθηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ από τις Παρεμβάσεις ΔΕ
Μάρτης 2015
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ
Α. Για την πολιτική κατάσταση
Η πρόσφατη «συμφωνία» για τετράμηνη παράταση του υπάρχοντος προγράμματος που υπέγραψε η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σημαίνει ουσιαστική αποδοχή, προσαρμογή και τελικά υποταγή στο πλαίσιο που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ. Οι κυβερνητικές δηλώσεις δέσμευσης στην τήρηση όλων των δανειακών υποχρεώσεων προς τους πιστωτές, η αποδοχή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, οι εγγυήσεις ρευστότητας και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σηματοδοτούν τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής για το λαό, τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά.
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η τετράμηνη «διαπραγμάτευση» με τους «Θεσμούς» των δανειστών είναι ένας διαρκής εκβιασμός και μια απαίτηση όχι απλώς για υποχωρήσεις αλλά για πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των τραπεζιτών, του κεφαλαίου, του ευρωδιευθυντηρίου και των ιμπεριαλιστών. Με τις ρήτρες του Δημοσιονομικού Συμφώνου και την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά ο λαός μας έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική της σκληρής λιτότητας και της βαθιάς φτώχειας που επιβάλλουν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Επίσης για μια ακόμα φορά στο όνομα του χρέους οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες, τοκογλύφοι – δανειστές επιχειρούν να περάσουν νέα θηλιά στο λαό. Επιμένουμε πως το ληστρικό και τοκογλυφικό χρέος δεν αφορά το λαό, δεν το δημιούργησε, δεν του ανήκει, δεν το χρωστά αλλά συνεχίζει να το πληρώνει με αμέτρητες θυσίες. Διεκδικούμε την πλήρη διαγραφή του με όρους κινήματος.
Οι υπαναχωρήσεις ακόμα και σε μια σειρά ζητήματα που είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση, όπως η άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού, ή η δέσμευση σε πολιτικές που δεν θα προκαλούν δημοσιονομικό κόστος, είναι χαρακτηριστικές της πολιτικής που θα

4.3.15

Δελτίο τύπου για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ την Τρίτη 3 Μάρτη



Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ
Δελτίο τύπου για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ την Τρίτη 3 Μάρτη
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μάρτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ το οποίο δυστυχώς διακόπηκε πρόωρα παρά την κρισιμότητα και την αναγκαιότητα της περιόδου που διανύουμε. Το βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η εκτίμηση της Ομοσπονδίας σχετικά με τη συνάντηση ΟΛΜΕ – Υπουργείου Παιδείας και ο προγραμματισμός δράσεων για την επόμενη περίοδο.
Στην τοποθέτησή μας μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο επισημάναμε πως η συνάντηση της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο και σε σχέση με το σύνολο των διεκδικήσεων και των αιτημάτων του κλάδου απέχει πάρα πολύ από το να χαρακτηριστεί θετική. Σε σχέση με το κορυφαίο ζήτημα της επαναφοράς στην εργασία των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς επίσης και το προσωρινό πάγωμα της αξιολόγησης και της κατάργησης της τράπεζας θεμάτων, αποτελούν νίκη του κλάδου και οφείλουμε να τα πιστώσουμε στους σκληρούς και παρατεταμένους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος και μην τα αναγνωρίσουμε ως κυβερνητικές παραχωρήσεις, διότι το τελευταίο συνιστά επί της ουσίας παραίτηση από τους αγώνες.
Δεν θέλουμε να σταθούμε ιδιαίτερα στις τοποθετήσεις των υπολοίπων παρατάξεων. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία να υπογραμμίσουμε πως

Παρεμβάσεις ΔΕ: Οι θέσεις και οι προτάσεις μας στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. την Τρίτη 3/3/2015

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης
 
Οι θέσεις και οι προτάσεις μας στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. την Τρίτη 3/3/2015
Θέμα: Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού 21/3 – πλαίσιο συμμετοχής της ΕΛΜΕ
  • Ανακοίνωση και αφίσα.
Θέμα: Για τη συμφωνία της κυβέρνησης – γιούρογκρουπ και τη στάση του κινήματος
  • Για πλαίσιο ανακοίνωσης καταθέτουμε την ανακοίνωση Α΄ ΕΛΜΕ Δ. Αττικής (Ελευσίνας).
  • Για κινητοποίηση προτείνουμε να οργανωθεί απογευματινό συλλαλητήριο από σωματεία, φορείς και πολιτικές συλλογικότητες την ημέρα συζήτησης στη βουλή. Το συλλαλητήριο, αν δεν γίνει συζήτηση στη βουλή, να οργανωθεί το Σάββατο7/3, στις 11.30 π.μ.
Θέμα: Εξελίξεις για κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απολύσεις, καθώς και για κενά – προσλήψεις – διορισμούς. Οργάνωση κινητοποιήσεων.
  • Προτείνουμε ημέρα πανελλαδικής δράσης (προτεινόμενη ημέρα η Πέμπτη 19/3)   ενάντια στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας – απολύσεων, καθώς και ενάντια στην πολιτική των περικοπών, των χιλιάδων διδακτικών κενών, της κατάργησης των υποστηρικτικών δομών (σχολικών βιβλιοθηκών, ΟΣΚ, ΟΕΔΒ, κ.α.), της εντατικοποίησης του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών.
Απαιτούμε λύσεις τώρα και διεκδικούμε: