10.2.12

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!Όλοι στην απεργία, όλοι στους δρόμους!


Εμείς δεν υπογράφουμε δανειακή σύμβαση και Μνημόνιο
Σύγκρουση με το Μαύρο Μέτωπο και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
Η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ έρχεται να αποτελειώσει τα στοιχειώδη δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί με μαθηματικά ακρίβεια στη χρεοκοπία. Ήδη ομολογούν ότι τα καταστροφικά μέτρα που συμφώνησαν δεν θα αποδώσουν και ετοιμάζονται για νέα, χειρότερα μετά από τρεις μήνες. Στόχος τους σήμερα είναι οι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και χωρίς ελπίδα. Επόμενος στόχος τους αύριο με τη χρεοκοπία είναι η δημόσια περιουσία, οι υποδομές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Είναι χυδαία προπαγάνδα ότι οι μισθοί των 400 ευρώ θα φέρουν επενδύσεις. Αλλιώς θα ήταν γεμάτη επενδύσεις η Βουλγαρία. Είναι βρόμικο ψέμα ότι οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα θα βελτιώσουν το δημόσιο. Δε σημαίνει παρά λιγότερες, χειρότερες και ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, αλλά και τραπεζίτες, εργοδότες αντιμετωπίζουν το ψωμί μας σαν διαφυγόντα κέρδη, τη σταθερή δουλειά σαν εμπόδιο για να έχουν τον εργαζόμενο φοβισμένο και προσκυνημένο. Εμείς, οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, την κοινωνία δεν υπογράφουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο. Αρνούμαστε τη χούντα της «οικονομικής διακυβέρνησης» της ΕΕ που αναγορεύει τη σταθερότητα του ευρώ σε σκοπό ύπαρξης του ανθρώπου.
Η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον εγκάθετο των τραπεζών Παπαδήμιο συμφώνησε αποδεχόμενη όλες τις απαιτήσεις των τοκογλύφων και του κεφαλαίου. Τώρα αυτός ο θίασος των υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ βιάζεται να ψηφίσει το τερατούργημά της για να μας δέσει οριστικά στο μαύρο μέλλον μιας εξαθλιωμένης ζωής. Το μόνο που τους καίει είναι να μη γίνουν εκλογές άμεσα ενώ αυτοί θα κρύβονται από τη λαϊκή οργή.
Τώρα όμως είναι η ώρα του λαού. Καμιά συμφωνία δεν είναι αποδεκτή, όσοι βολευτές και αν την ψηφίσουν. Όλοι βγαίνουμε στους δρόμους. Οργανώνουμε και συμμετέχουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 48ωρης απεργίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 10-11/2. Γεμίζουμε τους δρόμους και τις πλατείες στο πανεργατικό-πανελλαδικό τριήμερο κινητοποιήσεων, με το σχολείο μας και την ΕΛΜΕ μας. Οι Παρεμβάσεις ΔΕ προτείνουν τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από Δευτέρα με πολιτική απεργία διαρκείας, στην οποία να ενταχθεί και η ψηφισμένη 24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ για την Τρίτη 14/2.
  • Δεν το αναγνωρίζουμε το χρέος, απαιτούμε τη διαγραφή του.
  • Να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.
·         Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση και το Ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ – Όχι στα νέα μνημόνια. Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
·         Όχι στο σχολείο της αγοράς και της αμάθειας του δήθεν νέου και του τεχνολογικού λυκείου.
Να καταργηθεί ο νόμος 4024/11 (βαθμολόγιο-μισθολόγιο). Όχι σε μισθούς πείνας, την αξιολόγηση και τις απολύσεις. Ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρεπείς συντάξεις
·        Παρασκευή 10/2 και Σάββατο 11/2, 10.00πμ, προσυγκέντρωση στην Καμάρα, μαζί με την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων


6.2.12

Τρίτη 7/2: 24ωρη απεργία ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ PSI
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ
Οι Παρεμβάσεις ΔΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και τις διαδηλώσεις την Τρίτη 7 Φλεβάρη. Λέμε ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση και τη νέα συνθήκη σταθερότητας της ΕΕ, ΟΧΙ στα νέα μνημόνια που αυτά συνεπάγονται. Η συμφωνία που μεθοδεύει η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου υπό τον δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο οδηγεί σήμερα στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό και αύριο στη χρεοκοπία και την καταλήστευση του παραγόμενου πλούτου, των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χωράς από τους τοκογλύφους.
Αυτή η πολιτική βάζει μπουρλότο στο εκπαιδευτικό σύστημα. Χωρίς βιβλία, χωρίς πετρέλαιο, χωρίς μεταφορά μαθητών στην περιφέρεια, θα αφήσουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, αφού κυβέρνηση και τρόικα συζητάνε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, μαζί με άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτά σε ένα σχολείο που υποβαθμίζεται διαρκώς σε ένα εξεταστικό κέντρο, μακριά από τα μορφωτικά εργασιακά δικαιώματα της μαθητικής νεολαίας.
Μετά τους μισθούς πείνας, την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έρχεται η αξιολόγηση, όχι φυσικά για να βελτιωθεί η εκπαίδευση, αλλά για να τροκρατηθεί ο εκπαιδευτικός και τελικά να απολυθεί. Υψώνουμε ανάστημα και λέμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. Η απεργία της Τρίτης 7.2.2012 δεν είναι παρά η πρώτη απάντηση στο δρόμο για μια αποφασιστική αναμέτρηση. Σταθμός σε αυτή την αναμέτρηση και η πενθήμερη κινητοποίηση με την 24ωρη που αποφάσισε ο κλάδος. Επείγει σε αυτές τις συνθήκες ένας νέος γύρος γενικών συνελεύσεων για οργανωθεί αυτός ο αγώνας. Η συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας θα ξεπεράσει όσους πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων μεθοδεύουν την εκτόνωση της οργής των εργαζομένων.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, συμμετέχουμε στον πανεργατικό αγώνα ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, παλεύουμε ενάντια στο σχολείο της αμάθειας και της αγοράς, το σχολείο του Μνημονίου με στόχο το ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά, με εκπαιδευτικό μόνιμο και με αξιοπρεπείς αποδοχές.
  • Δεν το αναγνωρίζουμε το χρέος, απαιτούμε τη διαγραφή του.
  • Να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.
·         Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση και το Ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ – Όχι στα νέα μνημόνια. Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
·         Όχι στο σχολείο της αγοράς και της αμάθειας του δήθεν νέου και του τεχνολογικού λυκείου.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4024/11 (βαθμολόγιο-μισθολόγιο). Όχι σε μισθούς πείνας, την αξιολόγηση και τις απολύσεις. Ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρεπείς συντάξεις.


5.2.12

Στις 6 Φεβρουαρίου, στην πρώτη δίκη για την Παρέλαση του Λαού


ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Όπως στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας, εκφράσαμε
 προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της πολιτείας την οργή και την αγανάκτησή μας,
 για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού,
 στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια και επιβάλλει την εποπτεία και την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας.
Έτσι και στις 6 Φεβρουαρίου, στην πρώτη δίκη για την Παρέλαση του Λαού, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ! Και θα ’μαστε όλοι κατηγορούμενοι! Και οι 6 που δικάζονται 
εκείνη τη μέρα και οι 11 για τους οποίους η εισαγγελία δεν ανακοινώνει  αν και πότε θα παραπέμψει 
σε δίκη και οι χιλιάδες διαδηλωτές της Παρέλασης του Λαού είμαστε όλοι κατηγορούμενοι
 για το “αδίκημα” της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ!
Όλοι εμείς, οι χιλιάδες διαδηλωτές, δε σταματήσαμε καμιά παρέλαση. Αντίθετα δώσαμε στην  επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Βροντοφωνάξαμε “ΟΧΙ” στην τρόικα , το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική! Δηλώσαμε την εναντίωσή μας στη φτώχεια και την αδικία που μας επιβάλλουν και βιώνουμε σε κάθε φάση της ζωής μας. 
Μιλήσαμε για το δικαίωμά μας για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.
Το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, με τον σχηματισμό δικογραφίας αρχικά και  τη στοχοποίηση 17 από τους χιλιάδες διαδηλωτές της 28ης, με την παραπομπή σε δίκη σήμερα των 6 από τους αρχικά διωκόμενους, αλλά και την  ένταση γενικότερα του αυταρχισμού και της καταστολής και την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων (όπως φαίνεται κι από τις συλλήψεις την ημέρα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, το χτύπημα της διαδήλωσης και τις συλλήψεις  στις 6 του Δεκέμβρη στη Θεσ/νίκη, ή το χτύπημα εργατικών κινητοποιήσεων σε επιχειρήσεις 
που κλείνουν) δείχνει  το πραγματικό του πρόσωπο. Αφού στερεί από το λαό το 
ΨΩΜΙ και κάθε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ποινικοποιεί το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διαδηλώνει!
Ό,τι κι αν κάνουν όμως δε μας φοβίζουν! Όπως στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, όπως στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σ’ όλη την Ελλάδα, όπως στην Χαλκίδα την ημέρα των Θεοφανείων θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε. Και δηλώνουμε από τώρα ότι ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠOΜΕΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, θα τη μετατρέψουμε και αυτή σε ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Απαιτούμε την αθώωση των 6 διαδηλωτών που δικάζονται στις 6 του Φλεβάρη 
και την οριστική παύση κάθε δίωξης σε βάρος όλων όσων στις 28 Οκτωβρίου 2011 
υπερασπίστηκαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Καλούμε όλο το λαό της πόλης σε συγκέντρωση συμπαράταξης-αλληλεγγύης
την Δευτέρα 6 του Φλεβάρη, 9.00π.μ., στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

“ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ στην Παρέλαση του Λαού”

4.2.12

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. Γ΄ΕΛΜΕ-Θ


Η Γ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ,που πραγματοποιήθηκε στις 2-2-2012, συζήτησε την εισήγηση της ΟΛΜΕ ( 26-1-2012) και αποφάσισε τα εξής:
  • Ψήφισε κατά πλειοψηφία ,ως βάση για συζήτηση ,το πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ
  • Ψήφισε και αποφάσισε να προτείνει στη Γ.Σ. των προέδρων τις παρακάτω συμπληρώσεις – τροποποιήσεις:
Α) στο πλαίσιο αιτημάτων
-Δεν αναγνωρίζουμε και ζητάμε την κατάργησή των δανειακών συμβάσεων και των άλλων νομικών δεσμεύσεων που επέβαλε παράνομα ή θα επιβάλει η συμμαχία ελληνικής ολιγαρχίας και  τρόικας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) στη χώρα μας ,καθώς και ό,τι έχει ψηφιστεί με βάση τις παραπάνω δεσμεύσεις από τις κυβερνήσεις

- Αγωνιζόμαστε για ρήξη με την πολιτική της ΕΕ στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από ευρώ, ΟΝΕ, ΕΕ

-Να διατυπωθούν με συνοπτικό τρόπο τα αιτήματά μας συμπυκνώνοντας τα στην προβολή ενός  ενιαίου, δωδεκάχρονου σχολείου δημόσιου και δωρεάν, με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία, με εκπαιδευτικούς που έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και ασφάλιση.

- Να διατυπωθούν συγκεκριμένα τα αιτήματα για την αξιολόγηση:
Όχι στην αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, όχι στη σύνδεση μισθού- βαθμού. Κανείς αξιολογητής στην τάξη. Καλούμε  τους διευθυντές να πάρουν θέση και να ταχθούν με τη μεριά του κλάδου στη μάχη που επίκειται κατά της αξιολόγησης- χειραγώγησης. Σ’ αυτά τα πλαίσια ως μέλη του σωματείου  πρέπει να παραμείνουν μόνον όσοι από τους διευθυντές, προϊσταμένους κ.λ.π. αρνηθούν έμπρακτα να εφαρμόσουν  το τρίπτυχο  αξιολόγηση-βαθμός-μισθός

Β) στο πρόγραμμα δράσης

- αποφασίζουμε πολύμορφο αγώνα διαρκείας , που η έναρξη του είναι η 5νθήμερη βδομάδα που προτείνει η εισήγηση

- την 4 ή 5 μέρα του πενθημέρου πραγματοποιούνται νέες ΓΣ με εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συνέχιση- κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας

-στην πενθήμερη αγωνιστική βδομάδα και ειδικά στην απεργία επιδιώκουμε και καλούμε σε συμμετοχή Ομοσπονδίες, ειδικα ΔΟΕ, μεγάλους κλάδους και σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

- θεωρούμε αναγκαίο να επεξεργαστεί και συγκεκριμενοποιήσει η ΓΣ  των προέδρων τις  δράσεις της του πενθημέρου. Να καλυφθούν οι συνάδελφοι με στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ ή ΕΛΜΕ για όποιες δράσεις των συλλόγων κρίνεται απαραίτητο.

Επίσης η ΓΣ αποφάσισε :
1.     Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους διωκόμενους για την παρέλαση της 28ης Δευτέρα, 6 Φλεβάρη,  11 πμ στα δικαστήρια
2.     Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  για την κατάσταση στην υγεία στον ΕΟΠΥΥ( Σαπφούς 3 ) την Τρίτη 7 Φλεβάρη, στις  1 το μεσημέρι .Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων προκηρύσσει  στάση εργασίας τις 2 τελευταίες ώρες και τις  πρώτες του απογευματινού
3. Να συζητηθεί το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά στην επόμενη συνέλευση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 3


ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Για την έναρξη ενός αποφασιστικού, παρατεταμένου , πολύμορφου κλαδικού και διακλαδικού αγώνα ρήξης και ανατροπής της συγκυβέρνησης και της πολιτικής κεφαλαίου –Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ
Η γενική κατάσταση στη χώρα μας αλλά και διεθνώς περνάει σε όλο και πιο βαθιά κρίση με τρομακτικές συνέπειες για το λαό και τους εργαζόμενους. Σε διεθνές επίπεδο η κρίση αγκαλιάζει όλο και περισσότερες περιοχές ακόμη και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, Αμερική, Γερμανία και άλλες. Οι ιμπεριαλιστές χωρίς κανέναν ενδοιασμό ετοιμάζονται ακόμη και για πολεμικές συγκρούσεις. Οξύνουν όλο και περισσότερο την κατάσταση στο Ιράν, στη Συρία αλλά και στην Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ και Τουρκία. Σε τοπικό επίπεδο προετοιμάζουν το λαό για ολοκληρωτική πτώχευση με στόχο από τη μια τη δημόσια περιουσία κι από την άλλη τα εργασιακά δικαιώματα και το μισθό των εργαζομένων, τις κοινωνικές κατακτήσεις αλλά και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.
Πλέον, διακυβεύονται τα πιο ουσιαστικά δικαιώματα των εργαζομένων, η δυνατότητα στην εργασία, η δυνατότητα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους, το δικαίωμα στη μόρφωση, στην υγεία, στη σύνταξη. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι ανάλογη η απάντηση των εργαζομένων. Η δανειακή σύμβαση που θα υπονομεύσει τη ζωή μας για 20 και παραπάνω χρόνια, δεν πρέπει να περάσει. Το νέο μνημόνιο που θα καταργήσει κάθε εργατικό δικαίωμα, τις συλλογικές συμβάσεις, τα επικουρικά μας ταμεία, θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, θα οδηγήσει στην ανεργία καινούργιες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, δεν πρέπει να περάσει. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το “κούρεμα” της ζωής μας.
Μέχρι τώρα έχει αναπτυχθεί ένα ισχυρότατο εργατικό κίνημα, μια πρωτόγνωρη λαϊκή αντίσταση στα ανελέητα μέτρα που επιβάλλει το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας να κρατήσει το κίνημα σε επίπεδα διαμαρτυρίας και εκτόνωσης. Οι εργαζόμενοι με πείσμα δίνουν τη μάχη της ανατροπής της πολιτικής της Ευρωπαϊκής ένωσης, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου στη χώρα μας. Με αποτελεσματικότητα έχουν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, με αρκετά θύματα αλλά και με απίστευτη αποφασιστικότητα. Οι παλλαϊκές εξεγέρσεις του Μάη, του Ιούνη και του Οκτώβρη, με αποκορύφωμα το ξέσπασμα της 28ης Οκτώβρη αντιμετωπίστηκαν με χιλιάδες αστυνομικούς, τόνους χημικών και προβοκάτσιες μεγάλης έκτασης. Η συνειδητοποίηση όμως του λαού προχωράει με τεράστια βήματα και οι πολιτικοί υπηρέτες του συστήματος συναντούν όλο και μεγαλύτερη δυσκολία να εφαρμόσουν την πολιτική τους. Κι αυτό παρά τους ελιγμούς τους με το σχηματισμό τρικομματικής Κυβέρνησης και τη συμπαράταξη όλου του αστικού πολιτικού φάσματος.
Η μέχρι τώρα πορεία των γεγονότων έχει δείξει ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο αναπτυσσόμενο εργατικό και υπαλληλικό κίνημα δεν είναι αυτή που του αναλογεί. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η δημόσια εκπαίδευση δέχεται αυτό το διάστημα συντριπτικά χτυπήματα. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου πέρασε το νέο νόμο για τα Πανεπιστήμια απομονώνοντας το φοιτητικό κίνημα από το υπόλοιπο εργατικό, χωρίς όμως να έχει καταφέρει ακόμη να βάλει το νόμο σε εφαρμογή. Προχώρησε σε εκτεταμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, αύξησε τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, άφησε τους μαθητές χωρίς βιβλία, κατάργησε όλες τις υποστηρικτικές δομές του σχολείου, κατάργησε τον Οργανισμό έκδοσης διδακτικών βιβλίων, τον Οργανισμών Σχολικών Κτιρίων. Η Κυβερνητική τρόικα προχωράει στην ψήφιση του νόμου για το Λύκειο, γενικό και τεχνολογικό που θα καταργήσει το σχολείο των ανθρωπιστικών σπουδών, της γενικής και στέρεης γνώσης, υποδομής απαραίτητης για κάθε επιστημονική εξέλιξη αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση και θα το αντικαταστήσει με το σχολείο της κατάρτισης, το σχολείο της υποβάθμισης της γνώσης, το σχολείο των αγορών.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναβαθμιστεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο εργατικό κίνημα είναι η ουσιαστική αλλαγή της μέχρι τώρα διαμορφωμένης αντίληψης της ανάθεσης, του κινήματος δι’ αντιπροσώπων. Μια αντίληψη που καλλιέργησε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία για πολλά χρόνια. Στην κατεύθυνση ανατροπής αυτής της αντίληψης αλλά και της αναγκαίας προσαρμογής και αναπροσανατολισμού του κινήματος σε κατεύθυνση πανεργατικής συσπείρωσης και πολιτικής αναβάθμισης του κινείται και η πρόταση των Παρεμβάσεων.
Η μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της πρέπει να δοθεί από το σύνολο των εργαζομένων. Και σίγουρα δεν μπορεί να δοθεί με τον τρόπο που δόθηκε μέχρι σήμερα κάτω από την ηγεσία της γραφειοκρατίας που αν και δημιούργησε γεγονότα ιστορικών διαστάσεων, δεν αρκούν να μας οδηγήσουν σε μια άλλη κατάσταση, όπου οι εργαζόμενοι θα νικήσουν και θα αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων προς το συμφέρον τους. Στην κατεύθυνση λοιπόν συσπείρωσης των εκπαιδευτικών και τη συμπαράταξη τους με τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους οι Παρεμβάσεις πρότειναν:
-Άμεση διαμόρφωση πρότασης από το ΔΣ προς τις ΕΛΜΕ και γενική συνέλευση προέδρων στις 28 Γενάρη ή το αργότερο στις 4 Φλεβάρη για την καλύτερη οργάνωση των γενικών συνελεύσεων.
-Κάλεσμα σε κοινή σύσκεψη των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων, του ΠΑΜΕ και του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων στις αρχές Φλεβάρη για τη συνδιαμόρφωση προγράμματος δράσης για την ανατροπή της δανειακής σύμβασης, των μνημόνιων, του βαθμολόγιου-μισθολόγιου αλλά και των αντιεκπαιδευτικών νόμων και την αποτροπή των απολύσεων στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα που παίρνουν το χαρακτήρα χιονοστιβάδας.
-Πρόταση προς τις γενικές συνελεύσεις για αγωνιστικό πενθήμερο από 13 Φλεβάρη που θα περιλαμβάνει:
 την πρώτη μέρα
                   ενημέρωση μαθητών και γονέων
                   συνεδρίαση συλλόγων καθηγητών
                   συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο ή αμάδες σχολείων
                   αποχή από εξωδιδακτικές εργασίες.
                   Τη δεύτερη μέρα
          Απεργία
          περιφρούρηση της από τις επιτροπές αγώνα
          Συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις
Πανό από κάθε σχολείο και την ΕΛΜΕ.
                   Την Τρίτη μέρα
          Αφιερωμένη στους μαθητές
          Οργάνωση συσσιτίων στα σχολεία (μοίρασμα τροφίμων που θα έχουν συλλεχθεί το προηγούμενο διάστημα από τους μαθητές και τους γονείς σε οικογένειες που έχουν πρόβλημα)
          Πολιτιστικές εκδηλώσεις
           Μάθημα ενισχυτικής διδασκαλίας
          όλα αυτά στα πλαίσια του διδακτικού προγράμματος.
                   Την τέταρτη μέρα
                   Απογευματινά συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις
                   Την Πέμπτη μέρα
          ΓΣ των ΕΛΜΕ για κλιμάκωση των μορφών του αγώνα, αξιοποιώντας την εμπειρία του 1ου πενθήμερου, τις προτάσεις των επιτροπών αγώνα, των συλλόγων και των ΓΣ.
Αυτό το πρόγραμμα δράσης θα γίνει προσπάθεια να γίνει κατά το δυνατόν αποδεκτό πρώτα από τους εκπαιδευτικούς και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και από τους άλλους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Τελικός στόχος η ανάπτυξη ενός πλατιού κινήματος που θα κλιμακώνεται με στόχο την ανατροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης αλλά και αυτής της ίδιας.